Inaktiv platsannons

Enhetschef Verksamhetsstyrning i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Verksamhetsstyrning. Vi vill ha din ansökan senast den 13 november.

Vill du arbeta som Enhetschef Verksamhetsstyrning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla en modern och innovativ underhållsverksamhet?

Som enhetschef för verksamhetsstyrning inom underhållsdistrikt Öst/Stockholms kommer du, i samråd med distriktschefen och i samspel med övriga enheter, utveckla underhållsdistriktet. Enheten ansvarar för att styra, samordna och följa upp avdelningens verksamhet och har också en samordnande och stödjande roll till de övriga enheterna bl a inom områdena ekonomi, säkerhet, kvalitet, risk samt koordinering av arbeten på väg och järnväg. Planering av åtgärder i väg- och järnvägssystemet samt samordning av åtgärdsbeskrivningar ingår också som delar i enhetens åtagande.

Du kommer att ges ett stort förtroende, att tillsammans med dina medarbetare skapa förutsättningar, arbetssätt och rutiner inom avdelningen. Detta innebär bl a att klarlägga ansvarsförhållanden, bedöma kompetensbehov, definiera samarbetsrelationer och gränssnitt gentemot andra delar av Underhåll samt Trafikverket i övrigt.

Distrikt Öst/Stockholm består av ca 155 medarbetare fördelat på 8 enheter. Du har ett personal-, budget- och resultatansvar för enheten och ansvarar för att din verksamhet når de mål som fastställts. Enheten består av ca 20 medarbetare, placerade i Solna, Eskilstuna och Örebro. Du ingår i underhållsdistrikt Öst/Stockholms ledningsgrupp där du bidrar till avdelningens totala utveckling och leverans. Du kommer att biträda avdelningschefen och är dessutom ställföreträdande avdelningschef för distriktet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ekonomi eller teknik eller för tjänsten relevant område, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av chefsroll med personal- och resultatansvar
  • har erfarenhet av roll där du ansvarat för ekonomi, budget och uppföljning i en större verksamhet
  • har erfarenhet av utveckling av metoder och arbetssätt i komplexa verksamheter

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av verksamhetsstyrning, målarbete och riskhantering
  • har erfarenhet som beställare av entreprenadverksamhet
  • har erfarenhet av underhålls- och infrastrukturverksamhet

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Övrig information

Placeringsort: Solna

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Urvalstester en del av den här rekryteringsprocessen. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-13

Publicerad den

20-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis