Inaktiv platsannons

Utredningsledare Planering i Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Utredningsledare Planering. Vi vill ha din ansökan senast den 17 november.

Vill du arbeta som utredningsledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Trafikverket har regeringens uppdrag att påbörja utbyggnaden av en ny stambana mellan Stockholm-Malmö och Stockholm-Göteborg; en Ny generation järnväg. För att klara denna samordning har ett program inrättats där vi nu söker en utredningsledare som ska delta i detta programarbete. Utmaningen är gigantisk och för att lyckas med detta behöver vi en kunnig medarbetare som delar Trafikverkets värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. En mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter väntar dig. Du ingår i ett team som ska utveckla en höghastighetsjärnväg som blir en viktig del av ett långsiktigt hållbart transportsystem i enlighet med Trafikverkets vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

 

Arbetsuppgifter

Utredningsledaren vi söker ska delta i och utveckla programmet En ny generation järnväg. Som utredningsledare ska du vara projektledare för de systemövergripande utredningar som identifieras inom ramen för programmet. Utredningarna är i hög grad komplexa och kräver intern förankring och samordning med berörda delar av Trafikverket. Du kommer att arbeta med strategier och stöd till implementering. Du ska även kunna representera Trafikverket i olika externa sammanhang nationellt och internationellt, t.ex. som föreläsare. Du kommer att vara organisatoriskt placerad inom avdelning nationell planering, och du kommer i huvudsak att arbeta inom programmet En ny generation järnväg.

Du kommer att leda, driva och utveckla programstabens kravhantering och dess process samt ansvara för kompexa utredningar. 

Som utredningsledare ansvarar du för

  • Utbyggnadsstrategier och översiktlig planering av genomförande
  • Effektiva processer för genomförande och industriell produktion
  • Fördjupade utredningar kring tekniska, trafikrelaterade, samhällsekonomiska och kapacitetsmässiga frågor
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen inom samhällsplanering, ingenjörsutbildning inom infrastruktur eller annan likvärdig utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet från utredningar, planering eller genomförande inom infrastruktur
  • har goda ledaregenskaper
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projektledning och/eller leda utredningar
  • har goda kunskaper i engelska

Vi söker dig som är analytisk samt har god problemlösningsförmåga och har en förmåga att identifiera problem samt hittar lösningar ut ett helhetsperspektiv. Som person har du goda ledaregenskaper. Du vågar tänka nytt och drivs av utveckling och resultat samtidigt som du är strukturerad och har en god förmåga att planera och samordna. Då tjänsten innebär mycket kontakter internt och externt krävs det att du är kommunikativ, har en god samarbetsförmåga samt känner dig bekväm i att företräda Trafikverket i externa sammanhang nationellt och internationellt. 

 

Övrig information

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Placering är Stockholm (Solna), Göteborg eller Malmö. 

Urvalstester kommer att användas under rekryteringsprocessen. Intervjuer kommer att ske den 3 december på Trafikverket i Solna. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-17

Publicerad den

26-09-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis