Inaktiv platsannons

Project Lead Engineer - Electrical & Control (Gas Turbine) i Finspång

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten


Teknisk Delprojektledare – el & kontrollutrustning, Gasturbin.


Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.


Nu söker vi en Teknisk Delprojektledare till Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång!

Du kommer att ingå i ett team på ca 20 medarbetare där varje PLE (Project Lead Engineer) har det tekniska konstruktionsansvaret för gasturbinpackens kringsystem i ett eller flera leveransprojekt.

Vi har ett nära samarbete i våra projekt med vår motsvarighet på mek-sidan, vilket skapar en hög teamkänsla, god kommunikation, hög kvalitet och möjliggör att vi kan dra nytta av varandras erfarenheter och input.


Utmaningen:

  • Arbetet omfattar bland annat att ansvara för ledning, teknisk klarering samt koordinering av teknikfrågor rörande el- & kontrollutrustning, både när det gäller gasturbinpacken, kompressor/generator och ev. process i orderprojekten.

  • I arbetsuppgifterna ingår även att leda och koordinera konstruktörernas arbete med anpassning av systemlösningar.
  • Du kommer även, i frågor som rör el- och kontrollutrustning, att vara projektets ansikte utåt i kontakten med våra kunder, både interna och externa, och våra leverantörer.
  • En stor del av våra kundkontakter sker hos kunden, så i tjänsten ingår ca 20 – 30 resdagar per år.


Vem är du?

  • Du är ingenjör med erfarenhet av teknisk projektledning av el- eller kontrollsystems-konstruktion eller liknande positioner t.ex. anläggningsansvarig, konstruktör inom el/styr.
  • Du vill vara delaktig i en utvecklande processorganisation och ha direkt påverkan på leveranskedjan till vår kund.
  • Du trivs med att leda, koordinera och skapa projektteam med god sammanhållning.
  • Du är social, målinriktad, ansvarstagande, flexibel, har god samarbetsförmåga både inom avdelningen och inom det interna Siemens-nätverket.
  • Du behärskar svenska och engelska flytande i såväl tal som skrift. Kunskaper i tyska betraktas som meriterande.

Varför ska du jobba hos oss?

Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!

Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.

På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!


Ansökan

Tveka inte – skicka in din ansökan via , id nr 187659 senast 29 november.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspång
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej