Inaktiv platsannons

Projektledare - samhällsbyggare i Norr! i Luleå

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare - samhällsbyggare i Norr!. Vi vill ha din ansökan senast den 25 november.

Vill du arbeta som Projektledare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Är du projektledare och söker nya utmaningar? Vi söker nu projektledare som vill bidra till samhällsutvecklingen i norra Sverige!
 

Arbetsuppgifter

Som projektledare hos oss på Trafikverket är du ansvarig för cirka fem projekt och driver dessa tillsammans med en projektingenjör och ett team av tekniska specialister. Du får möjlighet att tidigt vara med i projektplaneringen, där du säkrar upp projektets budget, tidplan och innehåll i grova drag. Du har sedan möjlighet att fördjupa dig inom projektet och vara ansvarig projektledare genom hela projekteringen och sedan avsluta med entreprenad. Som beställare har du ansvar för upphandling och uppföljning av samtliga leverantörer inom dina projekt.

Vilka är våra projekt?

Vi har en stor variation av projekt både inom väg och järnväg och vilka projekt man ansvarar för kan variera över tid. Just nu har vi flera projekt som söker projektledare. Några av dessa är:

 • Produktion av mitträcke, gång- och cykelvägar och cirkulationsplats
 • Projektering av mitträcken på E10, broar och faunapassager
   

Trafikverket erbjuder utbildningsmöjligheter och kompentensutveckling för dig!
 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • är projektledare, uppdragsledare, platschef eller liknande med flera års erfarenhet från att driva projekt
 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan bakgrund kompletterad med erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har erfarenhet av arbete med budget, prognoser och ekonomisk uppföljning.
 • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av projekt inom infrastruktur, gärna från produktion
 • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
   

Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att vi når våra mål och skapar nytta i samhället. Du trivs att arbeta i team, har ett affärsmässigt förhållningssätt och driver projekt genom att ta initiativ, inspirera och engagera. Du bygger förtroende för vår verksamhet genom att kommunicera tydligt, vara lyhörd och visa tillit till andra.
 

Övrig information

Placeringsort: Luleå
Intervjuer är planerade till 9 december samt den 12 december i Luleå.
 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.
 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-11-25

Publicerad den

10-06-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Luleå
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis