Inaktiv platsannons

Data Engineer till Åhléns CRM & Kundinsikt i Stockholm

Familjeföretaget Åhléns grundades 1899 i Insjön och är idag ett av Sveriges starkaste varumärken, med 57 varuhus i Sverige och e-handel via åhlens.se. Vi är varuhuset som erbjuder en smart mix av prisvärda produkter på ett inspirerande, enkelt och lättillgängligt sätt. Åhléns omsätter 4,8 miljarder och varje år tar våra 3 000 skickliga medarbetare emot ca 80 miljoner besök. Åhléns Outlet, Beauty Bargain och Designtorget är dotterbolag. Åhléns är en del av detaljhandelskoncernen Axel Johnson AB.

Om tjänsten

  • Ansök senast: 19 januari 2020
  • Stockholm
Arbetsuppgifter

Just nu söker vi en Data Engineer till Åhléns CRM & Kundinsiktsteam. Du kommer få möjlighet att jobba med väldigt stora datamängder och stötta teamet inom avancerad analys. Teamet, har som uppdrag att engagera och inspirera kunderna via medlemsprogrammet samt att skapa kundinsikt och avancerad analys i syfte att utveckla Åhléns erbjudande, säljkanaler, sortiment, logistik och kommunikation. Åhléns har en hög ambition att utvecklas inom analytics och att skapa en kundinsiktsdriven organisation där beslut baseras på data.

Åhléns har genomfört en stor modernisering av sin IT-miljö och är cloud-ready för tillämpningar som exempelvis data-bricks, azure cloud AI-services. Därmed har man som Data Engineer på Åhléns en viktig roll i att skapa bra förutsättningar inom Advanced Analytics och machine learning.

Åhléns är ett värderingsstyrt företag och genom ett starkt affärsmannaskap blir vi lite bättre varje dag.

Vi erbjuder dig

Rollen som Data Engineer innebär att man är delaktig i Åhléns digitala transformation och bidra till att skapa förutsättningar för machine learning och avancerad analys. Målet är att skapa en miljö där vi på ett effektivt sätt kan utföra analys, test och skala i syfte att skapa kund- och affärsvärde för Åhléns. Vi erbjuder dig goda chanser att utvecklas och du får ofta vara med under hela processen – från början till slut.

I rollen ingår att:

  • Vara ansvarig Data Engineer ur ett strategiskt såväl som ett operationellt perspektiv.
  • Delta i Machine Learning-projekt, allt från kravställning till implementering
  • Vara delaktig i att underhålla och vidareutveckla de scoring- och prediktivmodeller som finns implementerade.
  • Säkerställa att vi kan få access och processa data, skala modeller och säkerställa integration av data mellan olika system.
  • Ta initiativ och ge rekommendationer på hur vi kan förbättra tillgängligheten, effektiviteten och kvaliteten på data.

Som Data Engineer rapporterar du till Chef CRM & Kundinsikt.

Kvalifikationer

Vi letar efter

Vi på Åhléns är övertygade om att när vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter, framgång och entusiasm, gör vi varandra bättre. Till oss tar du med dig:

  • Erfarenhet av att bygga, testa och underhålla pipelines och arkitektur
  • Praktisk erfarenhet av att analysera, strukturera och rensa stora datamängder.
  • Erfarenhet av att skala och produktionssätta prototyper.
  • Kunskaper inom SQL, R, Python och kanske även Scala.
  • Jobbat med Virtual Machine och Container Solutions, Git, Parallel Computing, Cloud, Micro Services

För att lyckas i rollen hos oss är du en person som är intresserad av kunden, du är kommunikativ och en lagspelare. Du är analytisk, strukturerad och nyfiken. Du gillar att jobba i ett högt tempo och trivs i en föränderlig miljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och vi ser gärna att du kan börja hos oss så snart som möjligt. Du är placerad på Åhléns Servicekontor på Ringvägen i Skanstull.

Urval kan komma att ske löpande, skicka in din ansökan redan idag!

Vi välkomnar alla och värdesätter mångfald; våra medarbetare är alla unika och vi behandlar var och en som individer. Vi är engagerade, ger allt på jobbet och värdesätter att ha balans i livet. Med det hälsar vi dig välkommen till Åhléns!

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej