Inaktiv platsannons

AML Analytiker i Piteå

Om tjänsten

Om jobbet

Vi etablerar nu en ny enhet, AML Middle Office, inom Svensk Bankverksamhet och söker engagerade medarbetare till vår organisation som kommer att bestå av analytiker och specialister inom Anti Money Laundering (AML) och Know Your Customers (KYC) mot både privat- och företagskunder.

Som AML Analytiker ansvarar du för en eller flera delar inom arbetet med analys- och riskbedömningar avseende våra komplexa ärenden. Analysen syftar till att utreda om misstänkta transaktioner kan vara penningtvätt eller finansiering av terrorism. En stor del av analysen syftar till att antingen avfärda misstanken eller stärka den och i de fallen ta vidare beslut om åtgärder inom ramen för AML-analytikerns eget mandat.

I rollen som AML Analytiker kommer du i huvudsak att arbeta med analys och riskbedömning av privatkunder under hela den så kallade kundlivscykeln. Du kommer att vara med i inledningen av affärsförbindelsen, den löpande uppföljningen av kunder samt vid avslutande av kundrelationer. Det är viktigt att du kan använda dig av beslutade riktlinjer och metodstöd och vi ställer stora krav på noggrann dokumentation.

För att trivas i rollen bör du ha en analytisk förmåga att förstå kundens affärsupplägg och ha kunskaper om hur bankens tjänster och produkter kan utnyttjas i olika penningtvättsupplägg och för olika penningtvättssyften. Vidare behöver du känna dig bekväm med att samverka och självständigt söka kontakt med olika samverkanspartners i syfte att utreda enskilda kundförhållanden och risk utifrån ärendets karaktär och komplexitet.

Kompetenser som behövs för att lyckas i rollen
 • Några års erfarenhet av arbete mot privat- och/eller företagskunder (exempelvis från en rådgivarroll).
 • Grundläggande kunskap och erfarenhet från KYC och onboarding av kunder.
 • Meriterande är kunskap och erfarenhet från uppföljning/hantering av kunder ur ett AML/KYC perspektiv.
 • Erfarenhet från arbete som kräver detaljfokus samt hög integritet.
 • Relevant akademisk bakgrund eller motsvarande kompetens.
 • Erfarenhet av riskarbete, exempelvis kreditrisk/operativa risker är meriterande.
 • Erfarenhet från analys, utrednings och underrättelsearbete från relevant brottsbekämpande myndighet är meriterande.

Du kanske tidigare har jobbat med
 • Rådgivare/Kundansvarig - privat o/e företag
 • Risk Officer/Manager
 • Jobbat inom brottsbekämpande myndighet.

Möjliga nästa karriärsteg
 • AML/KYC specialist
 • Andra specialistroller inom AML/risk på Swedbank

Varför jobba med mig? - Mikael Vikström 

Min målsättning är att bygga ett team som präglas av ett tydligt fokus på uppgiften, ansvarskänsla och hög kvalitet i ett av bankens högst prioriterade uppdrag.

Jag värdesätter kommunikation högt och min förväntan är att alla i mitt team bidrar till ett öppet och omtänksamt klimat. Du som individ är otroligt viktig för mig och jag kommer att göra allt jag kan för att stötta dig i ditt arbete och i din utveckling.

Jag är en positiv, öppen och prestigelös person och jag är övertygad om att när vi har roligt tillsammans på jobbet så gör vi ett bättre arbete. Känner du att det här låter spännande, utmanande och roligt – sök!

 

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

 

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

 

 

 

Publicerad den

12-06-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Piteå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Piteå | Kontor / Administration | IT | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis