Inaktiv platsannons

Automationselektriker i Finspång

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten


Automationselektriker till underhållsavdelningen


Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld.


Nu söker vi en Automationselektriker till underhållsavdelningen på Siemens i Finspång!

Underhåll skapar hållbarhet genom en hög tillgänglighet som bidrar till företagets utveckling, lönsamhet, säkerhet, tillväxt och trivsel. Maskinserviceavdelningen ansvarar för förebyggande och avhjälpande underhåll samt moderniseringar av produktionsutrustning vid verkstäderna i Finspång.

En av våra automationselektriker har valt att gå vidare, därför söker vi nu efter en ersättare. Du kommer att ingå i en avdelning på 15 personer, som servar och underhåller produktionsutrustningen

Arbetet erbjuder daglig kontakt med komplex och avancerad produktionsutrustning med höga precisions-krav. Du kommer dagligen att ställas inför nya avancerade elektriska problem av olik dignitet. Vi ser gärna kvinnliga sökande till tjänsten. Arbetet kommer att ske i 2-skift.


Utmaningen:

  • ·      Förebyggande och planerat underhållsarbete på CNC-maskiner

  • Genomföra inspektion, arbeta med ständiga förbättringar samt reparation av produktions-utrustning.
  • Till viss del genomföra akut felsökning på väldigt varierande produktionsutrustning. Felsökning innefattar även hydraulik och pneumatik.

  

Vem är du?

Du är utbildad automationselektriker med några års arbetslivserfarenhet, helst från underhållsarbete med CNC maskiner, behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Framför allt så har du viljan och kompetensen att skaffa dig kunskap och växa inom följande områden:

  • Förebyggande och planerbart EL-underhållsarbete.
  • Siemens styrsystem 840D/ SL.
  • Felsökning i PLC-miljö.
  • Arbete med hydraulik och pneumatik.
  • Akut felsökning på CNC-maskiner.
  • Självständigt lösa problem där problemlösningen innebär många interna och externa kontakter.


Som person har du stor drivkraft där du förväntas självständigt ta initiativ. Du är dessutom en lagspelare i de fall där gruppen tillsammans måste hjälpas åt för att lösa problem, stora som små. Du förstår vikten av att ha hög tillgänglighet i produktionen, vilket innebär att du är duktig på att prioritera och leverera bästa möjliga service.

Du är analytiskt och systematisk i ditt arbetssätt för att kunna dra lämpliga slutsatser för att proaktivt göra maskinparken än mer driftsäker. Då arbetet dessutom handlar om personsäkerhet och stora ekonomiska värden så krävs det att du som person är väldigt noggrann.


Varför ska du jobba hos oss?

Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!

Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.

På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!


Ansökan

Tveka inte – skicka in din ansökan via , id nr 190625 senast 15 december.

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspång
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis