Inaktiv platsannons

Kvalificerad Inköpare i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 12 december.

På Inköp och logistik har du möjlighet att påverka effektiviteten, innovationen och produktiviteten i Sveriges transportsystem. Du är en del av den största beställaren i branschen, med en årlig uppdragsvolym på närmare 60 miljarder kronor. Tillsammans med dina kollegor driver du värdeskapande förändringar och bidrar till nya smarta lösningar för att göra Sverige närmare för såväl medborgare som företag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Arbetsuppgifter

I rollen som Kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs.

Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för upphandlingar av väg och/eller järnvägsprojekt. Vidare kommer du genomföra upphandlingar samt vara kommersiellt stöd till kontraktsägaren med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter. Beroende på erfarenhet och intresse kan du arbeta med investerings- eller underhållsprojekt.

Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig.

Du medverkar aktivt till att föra dialog med leverantörerna före, under och efter kontraktet för att säkerställa bra leveranser och du bidrar till samarbete med branschen för att underlätta för leverantörer att leverera innovationer och kostnadseffektiva lösningar.

Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av processer, rutiner och mallar. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling samt bidrar till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.

Tjänsten kan även kombineras med nationellt strategiskt arbete, vilket bedrivs tillsammans med sakkunniga inom respektive inköpskategori. 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som kvalificerad inköpare har du en förmåga att koordinera och leda inköpsarbetet. Du har en vilja att ta ansvar, är strukturerad och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och marknad och du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens och affärens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har minst två års erfarenhet av offentlig upphandling alternativt har minst två års erfarenhet från inköp av stora komplexa projekt inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
  • har goda kunskaper inom LOU/LUF alternativt inom entreprenadjuridik AB/ABT
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt
  • har erfarenhet av projekt- och/eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
  • har god förhandlingsvana
Övrig information

Placeringsort är på Trafikverket på Solna Strandväg 98. Vi kan erbjuda dig en modern arbetsplats med spännande utmaningar där du gör nytta för hela samhället. Vi tycker att det är viktigt med balans mellan arbete och fritid för att få en bra helhet i livet. Läs mer om våra förmåner och balans i livet på https://www.trafikverket.se/om-oss/jobb-och-framtid/att-jobba-pa-trafikverket/Formaner

Tjänsten kan vara placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och en registerkontroll kan komma att genomföras innan anställning. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.Tester kan komma att förekomma som en del av denna rekryteringsprocess. Vi ser gärna både interna och externa sökande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Första intervjun kommer att hållas i Solna den 18-20 december.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.  För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. 
Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-12

Publicerad den

25-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis