Inaktiv platsannons

30 hp - P-FMEA i praktiken i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Examensarbete är ett utmärkt sätt att få närmare kontakt med Scania och bygga relationer för framtiden. Många av dagens medarbetare började Scaniakarriären med sitt examensarbete. 

Bakgrund

P-FMEA, Production Failure Mode Effect Analysis, är metod vi använder för att dokumentera, analysera och åtgärda risker i produktion och är ett krav i processen för att i kvalitetssäkra vår tillverkning. Generellt utnyttjar vi inte den fulla potentialen i denna metod, dels eftersom vi börjar för sent och dels för att vi inte på ett följer alla aktiviteter till ett tydligt avslut.

Effekt- och Produktmål

Målet är att utveckla vårt sätt att använda metoden så att det på ett tydligt sätt framgår hur vi hanterar alla identifierade risker, antingen via sätt bygga bort riskerna eller via sätt att på ett säkert sätt hantera kvarvarande risker.

 Exempel på frågeställningar som är viktiga för projektet:

  1. Hur delar vi upp arbetet i en P-FMEA så att det blir hanterligt och överskådligt i projekt för produktintroduktion och projekt för uppbyggnad av nya produktionsliner
  2. Hur ser vi till att P-FMEA uppdateras och levande
  3. Hur tydliggör via hur vi hantera kvarvarande risker
  4. Exempel på hur vi kan hanteras kvarvarande risker
  5. Hur tänker andra företag i vår bransch
  6. Vad kan vi lära från andra branscher 
Utbildning/linje/inriktning

Civilingenjör eller högskoleingenjör med inriktning mot maskin eller materialteknik.  

Antal studerande: 1-2 pers

Start för exjobb: VT 2020

Beräknad tidsåtgång: 20 veckor 

Kontaktperson:

Ulf Bjarre, , 08-553 512 46.

Publicerad den

25-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis