Inaktiv platsannons

Metodutvecklare i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar “The Scania Way” och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida .

Gruppen

Gruppen Systems Safety ansvarar för att bedöma fordonets säkerhet ur ett styrsystemsperspektiv. I begreppet säkerhet inbegrips trafiksäkerhet, säker degradering och säker funktion. Att förstå framtida behov och möjliggöra lösningar för dessa genom att erbjuda en klok systemering är en del av vårt arbete.

Uppgifter

Som Metodutvecklare ansvarar du för att utveckla metodik som vägleder utvecklare och beslutsfattare att säkerställa att våra fordon fortsätter vara säkra, samtidigt som funktionaliteten fortsätter att växa och nya tekniker integreras i elsystemet. För att möjliggöra detta kommer du arbeta tvärfunktionellt med många kontakter i olika delar av företaget och vara inblandad i alla projektfaser, från tidig konceptutveckling och framåt.

Metodiken utformas baserad på säkerhetsstandarder, så som t ex ISO26262 och IEC61508 och Scanias rådande arbetsmetodik.

Du kommer tillsammans med t ex utvecklare och arkitekter att utforma en effektiv arbetsmetodik för säkerhetsrelaterat (safety) arbete samt ta fram utbildningsmaterial och utbilda användare av metodiken.

Dina kompetenser

För att lyckas i denna roll krävs ett väl fungerande samarbete med många andra Scania medarbetare.

Du har

  • skicklighet att skriva teknisk dokumentation, utöver att vara civilingenjör
  • kunskap och erfarenhet inom automotive elsystem, inklusive arkitektur och SW
  • kunskap och erfarenhet inom safety, helst i samband med ISO26262
  • intresse av att skapa ordning och reda

Som person är du är självständig, drivande och ansvarstagande. Du är strukturerad med god förmåga att samarbeta i grupp samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej