Inaktiv platsannons

Global produkttekniker till Scanias Motormontering i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Är du utbildad högskole-/civilingenjör med intresse för hållbara transporter? Är du en person som tycker om utmaningar och brinner för utveckling? Har du erfarenhet eller vill utvecklas vidare inom produktion och produktutveckling? Då passar du som Produkttekniker på Scanias motormontering. Läs mer nedan och ansök redan idag!

Scania Motormontering monterar, provar och målar motorer till Scanias globala produktion. Vi är idag omkring 1000 personer och står framöver inför spännande utmaningar med introduktioner av nya motortyper inom olika marknader och med nya miljökrav. Vi är stolta över den senaste introduktionen av den nya lastbilsmodellen Scania Next Generation. Vi behöver bli fler och vi söker därför dig som vill ha ett spännande arbete i en dynamisk produktionsmiljö.

Dina arbetsuppgifter
Som Produkttekniker kommer du lära dig hur en motor kan designas för att underlätta en smidig, ergonomisk, effektiv montering. Du kommer att få driva designförbättringar tillsammans med konstruktörer och produktionspersonal. Du kommer bli en viktig länk mellan produktion och R&D av kommande motorer och vara en nyckelperson i spännande projekt. Det är varierande arbetsuppgifter, öppet för kreativa sinnen i en väl utvecklad process med givna leveranser och tydliga mål. Du är självklart med och sätter dessa mål för framtidens motorer. Några arbetsuppgifter kan vara:

  • Analysera designlösningar både digitalt i cad eller VR och fysiskt på vår utvecklingsavdelning
  • Föreslå förbättringar på designlösningen gällande ergonomi, kvalitet och monteringstid
  • Delta på R&Ds layoutmöten och hålla i egna digitala layoutmöten
  • Bygga upp motorn i en digital sekvens som passar dagens monteringsliner (både i Sverige och i Brasilien) och identifiera tillsammans med processtekniker svårigheter och nödvändiga investeringar i produktion
  • Arbeta med strategiska förbättringar av våra processer och arbetssätt

Du kommer att vara en del i ett team med andra produkttekniker där det finns mycket bra förutsättningar för utveckling och erfarenhetsutbyte. Under din introduktionstid kommer du att tilldelas en handledare som du kan använda som stöd i frågeställningar som dyker upp. Teamet som du kommer tillhöra består idag av 12 produkttekniker. Hos oss är det en självklarhet att du arbetar nära din chef och du kommer erbjudas kontinuerliga avstämningar varje vecka.

 
Din profil
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med teknisk inriktning. Vi tror att du har erfarenhet av liknande tekniskt arbete eller är i början av din karriär. För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta, vara öppen och utåtriktad.

Som person är du engagerad i ditt arbete och du tycker att möten med människor är spännande och utvecklande. Du har ett drivande förhållningssätt och du är strukturerad. Du är även nyfiken på att lära dig nya saker och du är öppen för att saker kan förändras under projektens gång. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. En stor del i Scanias grundfilosofi är respekt för individen. Därför är mångfald en självklarhet och något vi ser som gynnande för teamet och företaget.


Vi erbjuder

Som Produkttekniker får du en mycket bra start på din karriär inom Scania. Du kan fördjupa dig inom teknik, konstruktion, prova på ledarrollen eller bredda dig inom ett av de specialområden du är mest intresserad av.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express för snabbare pendling till arbetet.


Ytterligare information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Magnus Karlsson (Gruppchef Global Produktteknik) tfn 08-553 51838


Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis