Inaktiv platsannons

Projektledare till Defence Project Management, Customized Truck Development i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara en del av ett dedikerat team som projektleder kundanpassningar på komponenter såväl som på kompletta lastbilar? Stimuleras du av att driva projekt nära slutkund och samlokaliserad med tvärfunktionella kollegor? Då är detta uppdrag något för dig!

Hos oss får du en inspirerande och utvecklande arbetsplats med respekt för individen. Du får stora möjligheter att forma ditt arbete och din karriär. Din personliga och professionella utveckling är viktig för oss och vi kommer att uppmuntra och stödja dig i att ta nya kliv inom området. Gruppen har en sammansättning individer där olika kön, ålder, bakgrund och erfarenhet bidrar till en positiv gruppdynamik.
 

Vår verksamhet

Projekten initieras av Sales and Marketing utifrån specifika kundförfrågningar och drivs sedan i en skalbar process. Varje projektledare driver oftast ett flertal tvärfunktionella projekt parallellt där ledtiden kan variera allt från 1 upp till 5+ år beroende på storlek och komplexitet. 

Defence Project Management leder produktutvecklingsprojekt som gemensamt skapar en modulär lastbilsplattform som framförallt efterfrågas av försvarskunder.

Parallellt driver vi även affärsprojekt till bl a holländska, danska, finska och svenska försvarsmakterna.
  

Dina arbetsuppgifter

I rollen som projektledare leder du ett team med uppgift att tillmötesgå kunders specifika önskemål om skräddarsydda lastbilar till rätt prestanda, kostnad och ledtid. Våra kunder är ofta myndigheter som är vana att upphandla och kräva resultat enligt signerat kontrakt och processer/standarder, speciellt avseende kvalitet och tidplan. Där fyller du som projektledare en mycket viktig roll att målmedvetet driva projekten framåt.

En viktig framgångsfaktor är att du har förmågan att skapa en bra laganda. Du ser helheten och förstår de bakomliggande detaljerna. Och inte minst så kan du motivera och kommunicera vägen framåt både internt men också mot kund och underleverantörer. Då projekten involverar mycket personal och tvärfunktionella ansvar, till stor del tekniskt, är integrationsförmåga och problemlösning en av dina starka sidor. 

Viktig är även att tydligt beskriva, dokumentera samt kommunicera projektens mål.

Löpande förbättringsarbete är en naturlig del av vår verksamhet. Med ett proaktivt förhållningssätt identifierar du och ditt projektteam tidigt risker och agerar på dem.
 

Din profil

Du gillar att agera i en föränderlig miljö där Scanias slutkund står i fokus. På ett naturligt sätt engagerar du din omgivning. Du har ett positivt och tydligt ledarskap som lotsar projektmedlemmar mot uppsatta mål och leveranser.

Att vara en prestigelös lagspelare med lösningsfokus, flexibilitet och struktur är naturligt för dig. Du har förmågan att se och beskriva de stora sammanhangen, men du kan också identifiera och agera på viktiga detaljer. Att utmana, vara med och utveckla befintliga arbetssätt och processer stimulerar dig och du trivs när du får möjlighet att arbeta med flera olika saker.

Tjänsten kräver kommunikation på såväl svenska som engelska samt förmåga att utveckla och upprätta ett brett kontaktnät både inom och utanför Scania. Tjänsten kräver vidare möjlighet att resa till t ex kundmöten och leverantörs granskningar. 

Meriterande om du har god kunskap om Scanias organisation, Scanias arbetssätt och processer, erfarenhet av Scanias objekt eller projektledning samt teknisk bakgrund.
 

För mer information

Kontakta gärna Magnus Thörnqvist, 070-76 862 72

Publicerad den

26-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis