Inaktiv platsannons

Underhållsingenjör till Vehicle Maintenance Program i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vehicle Maintenance Program (YSEM) levererar information som behövs för att kunna göra underhållsplaner till alla Scanias fordon och motorer. Informationen vi producerar används i huvudsak av servicesäljare och mekaniker på verkstäderna. Vår strävan är att ha det bästa underhållsprogrammet på marknaden för att stödja Scania till att vara Leader in Sustainable Transportation.

Scania har två olika underhållsprogram, ett periodiskt och ett flexibelt. Där det flexibla underhållsprogrammet innebär att fordonet övervakas av Scania och kallas in till underhåll när behov uppstår. Båda underhållsprogrammen syftar till att fordonen ska vara trafiksäkra, ha hög uptime och bibehålla sitt värde. 

Vi söker nu en underhållsingenjör som vill jobba med utvecklingen av dessa underhållsprogram och vara med att se till så att alla nya och gamla fordon får det bästa underhållet som är möjligt.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillsammans med övriga underhållsingenjörer på gruppen jobba med att ta fram den information som behövs för att nya projekt ska passa in i underhållsprogrammet för kompletta fordon i alla tänkbara drifter.  Tillsammans med konstruktionsgrupper kommer du också att hjälpa till att ta rätt beslut i konstruktionsarbetet så att uptime för fordon med de nya konstruktionerna blir optimal. Du är en del i att följa upp resultatet från våra fordon som sköts enligt underhållsprogrammet för att sedan kunna anpassa underhållsprogrammet efter det vi lär oss. 

I rollen som undehållsingenjör har du ett nära samarbete med Scanias marknadsorganisation, där vårt underhållsprogram bidrar starkt till Scanias resultat genom underhållskontrakten. Det är ett spännande arbete där du har en fot i konstruktionsarbetet och den andra i marknadsorganisationen.

Din profil

Vi söker dig som har:

  • flerårig erfarenhet av helfordon och kunskap om dess behov av underhåll.
  • utfört underhåll och reparationer av fordon tidigare.
  • kunskaper om servicmarknadsprocessen.
  • en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet.
  • ett övertygande driv och god amarbetsförmåga. Du ser möjligheterna och har en smittande entusiasm inför vardagens problemlösning.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Johan Cyréus, 08-553 893 64.

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis