Inaktiv platsannons

Enhetscontroller i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetscontroller. Vi vill ha din ansökan senast den 9 december.

Vill du arbeta som Controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Avdelningen Verksamhetsstyrning och enheten Ekonomi söker nu en controller för rollen som enhetscontroller inom distriktet Stockholm/ Öst. Som enhetscontroller stödjer du enhetens projektledare i ekonomisk uppföljning och styrning av projektportföljen. Inom ditt ansvarsområde ingår det löpande arbetet med avvikelsehantering, månads- och tertialrapportering, uppföljning och analys av ekonomiskt utfall och verksamhetens mål för en eller flera projektenheter. Du ansvarar också för ett övergripande stöd till projektledare och projektingenjörer i ekonomiska frågor. Du utvecklar även ekonomistyrningen utifrån direktiv från övergripande nivå samt bidrar till att säkerställa att projekten följer beslutade rutiner och arbetssätt inom området. Det förekommer även att medverka vid utbildningar och implementering av nya arbetssätt.

Du ingår i ett team tillsammans med övriga controllers på enheten och arbetar i nära samarbete med andra inom verksamhetsstyrning, projektverksamheten och specialiststödet så att vi tillhandahåller rätt stöd och tillsammans bidrar till att verksamhetsområdet Investerings mål nås på kort och lång sikt. Du arbetar dessutom med ständiga förbättringar och deltar i utvecklingsarbete inom ekonomiområdet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp inom ekonomi, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet i närtid som controller eller en annan roll med likställda uppgifter inom ekonomiområdet som vi bedömer som likvärdig
  • har ett par års aktuell och relevant erfarenhet som controller eller erfarenhet av arbete inom ekonomiområdet, som vi bedömer som likvärdig, från en större organisation
  • har mycket goda kunskaper i Excel och Officepaketet
  • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du:

  • har erfarenhet av ekonomiarbete inom en statlig/ offentlig verksamhet

Du som person har mycket god samarbetsförmåga och kan skapa goda relationer och engagemang. Du arbetar strukturerat och proaktivt utifrån ett helhetsperspektiv. Du har även god problemlösande analysförmåga, kan självständigt driva ditt arbete och är kommunikativ. Det är viktigt att du är pedagogisk då arbetet innebär att du kommer ha kontakt med olika intressenter kring ekonomiska frågor.

Övrig information

Intervjuerna är preliminärt planerade till 18-20 december i Gävle. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov. 

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-09

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis