Inaktiv platsannons

Projektledare för byggnation av väg- och järnvägsprojekt i Örebro

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare för byggnation av väg- och järnvägsprojekt. Vi vill ha din ansökan senast den 2 december.

Vill du arbeta som Projektledare för byggnation av väg- och järnvägsprojekt i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Trafikverket söker en erfaren projektledare till flera spännande och utmanande projekt, där vi arbetar med allt ifrån planering- och tillståndsprocesser inför byggande av vägar och järnvägar till själva produktionen och överlämnande av anläggning för drift.

Som projektledare arbetar du med att driva, leda och samordna investeringsprojekt, från planering till färdig anläggning. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom bestämda tids- och kostnadsramar. I de flesta sammanhang är det du som står i centrum för frågor som berör projektet.

En viktig del i arbetet är att leda projektens organisation av specialister och etablera ett bra samarbete med konsulter och entreprenörer. Som projektledare kommunicerar du även med exempelvis myndigheter, kommuner och allmänhet. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för affärsstrategier och upphandling av konsulter och entreprenörer. Du följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål och levererar samhällsnytta.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning alternativt motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet från anläggningsbranschen
  • har mångårig erfarenhet av arbete i ledande befattning, t.ex. som projektledare eller chef
  • har mångårig erfarenhet och kunskap i att driva, samordna och genomföra stora komplexa projekt inom anläggningsbranschen
  • har erfarenhet av AB, ABT, ABK, upphandling och förhandling
  • har goda kunskaper i svenska i så väl tal som skrift och har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av järnvägsprojekt samt har goda kunskaper i engelska

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ, inspirera och engagera samtidigt som du är duktig på att strukturera ditt arbete och att kommunicera. 

Övrig information

Intervjuer sker i Solna vecka 50.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-02

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis