Inaktiv platsannons

Projektledare Förbifart Stockholm i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Förbifart Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 5 januari.

Gillar du att arbeta i komplexa projekt? Är du uthållig, målmedveten och kan hantera både breda och djupa frågeställningar? Hos oss på Förbifart Stockholm projektenhet Trafikplatser involveras du i ett av Sveriges genom tiderna största anläggningsprojekt. Du kommer bli en del av en engagerad arbetsgrupp som värderar gemenskap och driv.

Förbifart Stockholm är en ny sträckning för E4 väster om Stockholm som ska förenkla vardagen och skapa möjligheter för fortsatt utveckling i en starkt växande region. Leden binder samman de norra och södra landsdelarna, avlastar Essingeleden och innerstaden samt minskar sårbarheten i Stockholms trafiksystem.

Till projektenheten Trafikplatser söker vi nu två projektledare

I den ena rollen ingår ansvar för att styra entreprenaden som omfattar väg 261 sträcka genom världsarvet Drottningholm och ombyggnation av Nockebybron och Drottningholmsbron. Projektet planeras starta nu i vinter. I denna roll får du vara med från start och sätta din prägel på ett utmanande och viktigt samhällsprojekt, som du kommer att genomföra tillsammans ett tiotal byggledare och specialister.

I den andra tjänsten ingår ansvar för att styra entreprenaden trafikplats Akalla. Den ligger i den norra delen av förbifarten med anslutning mot Kista och bergtunnlarna söder ut, som omfattar bergtunnel, betongtunnel, tåg, bro, väg med mera. Detta projekt är mitt i produktionen. I uppdraget ingår ett stort budgetansvar och det finns stora utvecklingsmöjligheter inom organisationen för rätt person.

Arbetsuppgifter

Som projektledare ansvarar du för att styra samt följa upp ett entreprenadkontrakt med syfte att säkerställa att entreprenadarbetena levereras i tid, till rätt kostnad och med rätt kvalité. I samverkan med entreprenören ser du till att entreprenaden genomförs i överensstämmelse med kontraktet och upprättade planer samt inom ramen för myndighetsbeslut, avtal, tillstånd och överenskommelser. Du företräder Trafikverket och håller ekonomi- och byggmöten. Du ansvarar för att samordna och leda byggledarnas samt stödfunktionernas arbeten inom din entreprenad. Du ingår i ledningen för ett delprojekt.

Du kommer att ha din placering på något av våra kontor längs sträckningen och lokala resor mellan delprojektkontor förekommer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller har en annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med projekteringsledning eller projektledning av entreprenader i en arbetsledande roll
  • har erfarenhet av arbete i anläggningsentreprenader
  • har god kunskap om olika entreprenadformer och entreprenadjuridik
  • behärskar svenska och engelska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

har erfarenhet av brobyggnation eller brorenovering

Personliga egenskaper

Du bygger ditt ledarskap på förtroende genom samverkan och tillit. Du tycker om att leverera resultat tillsammans med andra och driver utveckling genom att ta initiativ. Tjänsten som projektledare innebär många kontaktytor och du behöver därför vara kommunikativ och ha en god samarbetsförmåga. Du har även god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Tester kan förekomma som en del av rekryteringsprocessen.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med SOURCE Executive Recruitment. Handlingar som inkommer till Trafikverket blir en allmän handling. För en inledande konfidentiell dialog kring tjänsten, välkommen att kontakta Bianca Gideback 0708-110364, bianca.gideback@source-executive.se eller Hanna Looström 0709-374016, hanna.loostrom@source-executive.se

Din ansökan ska ha inkommit senast 2020-01-05

 

 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-05

Publicerad den

23-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis