Inaktiv platsannons

Teknikchef E4 Förbifart Stockholm

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Teknikchef E4 Förbifart Stockholm. Vi vill ha din ansökan senast den 8 december.

Gillar du att jobba med tekniska frågor i komplexa stora projekt? Är du en duktig ledare? Vi söker nu en teknikchef för E4 Förbifart Stockholm.

Programmet E4 Förbifart Stockholm är en 21 km lång väganläggning mellan Kungens Kurva i söder till Häggvik i norr. Till största delen går den i tunnel och utgör en av världens längsta vägtrafiktunnel i urban miljö. Den passerar under Mälaren, naturreservat samt i anslutning till världsarvet Drottningholm. Programmet är tekniskt komplext och bjuder många intressanta utmaningar i allt från anläggnings- och bergbyggande, till installationer av tekniska system, trafik- och tunnelsäkerhet.

Den dagen programmet öppnar för trafik dubblas mängden komplexa väganläggningar i Stockholm och som teknikchef är du en central del i förverkligandet av projektet.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Som teknikchef vid funktionen Teknikstöd på Förbifart Stockholm får du ett roligt och utvecklande arbete där ledarskap är lika viktigt som tekniken. Du kommer till en stabil organisation där Teknikchefen idag leder och samordnar de tre delfunktionerna: Granskning och tekniskt stöd, Teknisk samordning och Digital projekthantering. Teknikstöd omfattar 20 olika teknikområden med 40 specialister och försörjer de tre projektenheterna: Trafikplatser, Tunnlar och Installation med tekniskt stöd. Du har budgetansvar för teknikfunktionens verksamhet och du leder den tekniska verksamheten men utan personalansvar.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak:

- Väganläggningens säkerhetskoncept. Detta betyder att du svarar för att programmet på systemnivå uppfyller alla krav på säkerhet och tillgänglighet som ställs. I detta ingår programmets kommunikation in mot Transportstyrelsen inför Förbifart Stockholms öppningstillstånd.

- Granskning och tekniskt stöd. Det innebär ansvar för granskning och mottagningskontroll av den anläggningsprojektering som görs av våra leverantörer. Du ansvarar för processen med särskild granskning och kvalitetssäkring i särskilt komplicerade geologiska förhållanden (GK3) samt den övergripande påverkan på grundvattenförhållandena i anslutning till projektet.

- Programövergripande tekniska samordningsfrågor mellan programmets Enheter (Tunnel, Trafikplats, Installation). En samordning som omfattar så väl anläggningsfrågor som Installationsfrågor inom både projektering som produktion (BAS-P för programmet). I arbetet ingår också ändringshantering på programnivå.

- Den digitala projekthanteringen. Det är en central del av teknikfunktionens roll. Förbifart Stockholm är ett av de projekt/program som leder utvecklingen inom introduktionen av BIM i anläggningsbranschen.

Du är programmets länk till övriga delar av trafikverket och för den strategiska dialogen kring resurstillsättningar, utbyte av erfarenheter och behov av teknisk utveckling.
Rollen innebär nära samarbete med programmets projektledare och teknikavdelningen på stora projekt. Som ansvarig för teknikfunktionen i projektet sitter du med i Förbifart Stockholms Ledningsråd.

Kvalifikationer

Vi söker en ingenjör med mångårig erfarenhet av stora komplexa projekt med inslag av både bygg/anläggning och tekniska installationer. Du är bra på att leda och samordna personer och organisationer för att få en väl fungerande helhet. Du drivs av en vilja att leda som baseras på delaktighet, kunskap och engagemang. Vi tror också att du i grunden är en strukturerad person med tydlig kommunikation.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Poolia. Vid frågor; kontakta rekryteringskonsult May Molin, 072-0727081 may.molin@poolia.se 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-08

Publicerad den

26-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis