Inaktiv platsannons

Arkitekt IT i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Arkitekt IT. Vi vill ha din ansökan senast den 15 december.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Inom Väg IT på Trafikverket så har vi den spännande uppgiften att skapa ett säkert och stabilt vägtrafiksystem för oss och kommande generationer. Är du en driven och erfaren IT-arkitekt med ledarförmåga som söker en utmaning där du verkligen gör skillnad på riktigt i samhället. Då är det här jobbet för dig !

I rollen som IT-arkitekt så kommer du att jobba i några av Sveriges största och mest komplexa it-miljöer. Tillsammans med dina kollegor tacklar du framtidens utmaningar inom det svenska transportsystemet. Ni/du förväntas skapa de bästa förutsättningarna för att leverera lösningsförslag, design och stöd till verksamheten. Du kommunicerar beslutad arkitektur, deltar i framtagande av arkitekturen och engagerar aktivt olika intressenter. Du deltar också vid utvärderingar och upphandlingar inom it-anskaffning.

Ditt största bidrag är till projekt för att planera och bygga nya it-leveranser där du har ansvar för tekniska ramverk, förvaltning och vidareutveckling av arkitekturområdet, exempelvis genom:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

 • Strategiska tekniska utvecklingsplaner.
 • Bidrar med tekniskt kunnande vid utveckling och förvaltning av styrande dokument och instruktioner.
 • Utvärdera och ge råd vid val av verktyg och produkter.
 • Uppföljning och stöd vid efterlevnad av styrande dokument och riktlinjer.
 • Uppföljning av handlingsplaner och genomförda åtgärder.
 • Utbildning.

 

Kvalifikationer

Vem är du?

Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma. Du har förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. Du har dessutom en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning IT eller annan utbildning inkl erfarenhet inom området som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • har mångårig erfarenhet av IT-arkitektur i en större verksamhet med komplexa IT-miljöer.
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska språket.
 • har mångårig erfarenhet av kvalificerat IT-arbete.
 • har ett stort intresse av att med ditt arbete vara med och påverka vardagen för de som använder Sveriges vägtransportsystem.
 • brinner för IT-arkitektur.
 • har dokumenterad erfarenhet av framgångsrikt ledarskap i t ex chefs- eller projektledarroller.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av utforma stora distribuerade system med höga transaktionsvolymer och höga krav på tillgänglighet och säkerhet.
 • har erfarenhet av containerteknologi och microservice-arkitektur.
 • har erfarenhet av AI.
Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

I en del av våra rekryteringar tillämpar vi tester och arbetsprov och det kan alltså bli aktuellt även i denna rekrytering. Test- och Intervjuinbjudan skickas ut via mejl så kontrollera gärna din mejl ofta (inkl spamfilter) veckorna efter sista ansökningsdag.

Intervjuer för denna tjänst sker i Borlänge alternativt Solna under vecka 4, 2020.

Känner du igen dig i beskrivningen? Då ser vi mycket fram emot att få din ansökan. Har du några frågor/funderingar så är du varmt välkommen att kontakta oss på nedanstående telefonnummer.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-15

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis