Inaktiv platsannons

Controller i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Controller. Vi vill ha din ansökan senast den 16 december.

Vill du arbeta som controller i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Förarprov är en resultatenhet i Trafikverket som drivs och styrs enligt bolagsliknande former. Vi söker dig som vill arbeta med ett viktigt uppdrag, att bidra till trafiksäkerheten i Sverige. Du tycker om att arbeta med verksamhetsanalys och ekonomi i en större organisation, vara ledningens stöd i att styra och utveckla verksamheten mot överenskomna mål. Du kommer att vara en del av ett team bestående av sex stycken medarbetare som arbetar nationellt med ekonomistyrning och redovisning.

Arbetsuppgifter

Som controller är du delaktig i att planera, samordna och rapportera arbetet med verksamhetsplanering. I rollen ingår även att stödja avdelningschefer och enhetschefer i planerings- och uppföljningsarbetet inom Förarprov. Du ger förutsättningar för uppföljning inom den egna verksamheten och föreslår prioritering av åtgärder/aktiviteter inom mål och ekonomiska ramar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att följa upp, analysera och prognostisera verksamheten och verksamhetens resultat mot överenskommelser, budget, mål, risker, uppdrag m m.

Utifrån genomförd analys och åtgärdsförslag tar du fram kvalitetssäkrade beslutsunderlag och tillhörande dokumentation till ledningen. Arbetet innebär också att bidra till ständiga förbättringar och delta i utvecklingsarbeten inom ekonomiområdet.

Du är även med och kvalitetssäkrar den löpande redovisningen samt stödjer verksamheten i ekonomifrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • universitets- eller högskoleexamen, 180 hp (120 p) inom ekonomi alternativt annan utbildning kombinerat med arbetslivserfarenhet i närtid som vi bedömer likvärdig
  • erfarenhet av ekonomiarbete med planering, uppföljning och analys
  • erfarenhet av arbete med redovisning

Som person har du god analytisk förmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har god förmåga att planera och strukturera samt har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har även god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat.

 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-16

Publicerad den

28-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis