Inaktiv platsannons

Projektingenjör i Karlstad

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektingenjör. Vi vill ha din ansökan senast den 11 december.

Vill du arbeta som projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som är intresserad att arbeta som projektingenjör i våra projektledningsteam på Investering, distrikt Väst!

På vår enhet i Karlstad är vi tolv anställda och söker nu ytterligare kollegor.

Vi utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige och nytta för medborgarna och näringslivet. Några av projekten som vår enhet jobbar med just nu är bl.a. mötesstation i Välsviken, ombyggnation av Karlstad C, reinvestering järnväg och utbyggnad av mötesfria landsvägar.

Som projektingenjör medverkar du i väg- och järnvägsprojekt där du är ett stöd till projektledaren i arbetet med att leda, styra och följa upp investeringsprojekt från projektering till byggnation. Du driver och bereder projektfrågor inför projektbeslut.

Som projektingenjör arbetar du bl.a. med:

 • prognoser, kostnadsuppföljningar samt fakturahantering
 • tidplaner för projektets olika behov
 • risk- och säkerhetshantering
 • kvalitet, miljö och arbetsmiljö
 • strukturera och administrera i projektledningssystemen

I vår arbetsgrupp är det viktigt med en trivsam miljö där vi stöttar varandra och har roligt ihop!

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har ingenjörsexamen om minst 180 hp (120 p) inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har erfarenhet från rollen som projektingenjör
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket då formella dokument upprättas i tjänsten
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har kunskap om Trafikverkets rutiner och system för uppföljning
 • har kunskap i projektledning och ekonomi
 • har erfarenhet av arbete i bygg- och anläggningsbranschen

För att lyckas i rollen ser vi att du som person trivs med att samarbeta med andra och har lätt för att knyta nya kontakter. Du har också ett sinne för struktur och planering, tar egna initiativ och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har också god kommunikativ förmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd.

Övrig information

Vårt kontor är beläget centralt i Karlstad.

Vi använder främst mail för att göra utskick och kallelser, var därför noga med att skriva in rätt e-postadress och kolla din mail regelbundet under denna tid.

Ansökan

Inom Investering leder vi de flesta av Trafikverkets projekt inom ombyggnation och nyinvesteringar. Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar. Allt för att vi tillsammans ska kunna göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-11

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Karlstad
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis