Inaktiv platsannons

Enhetschef Anläggningsinformation IT i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Enhetschef Anläggningsinformation IT. Vi vill ha din ansökan senast den 12 januari.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår. 

Arbetsuppgifter

Tycker du det är roligt att leda en verksamhet och stimuleras av att leverera och få människor att växa? Har du förmåga att bygga förtroende, leverera resultat och driva utveckling? Har du ett stort intresse för förändringsledning och tycker du om att arbeta framåtriktat tillsammans med andra? Då kanske du är vår nya chef ?

Anläggningsinformation it är en avdelning inom verksamhetsområdet IKT (Informations-kommunikations-teknik) med ca 70 medarbetare. Vi jobbar framför allt med tekniknära förvaltning kopplat till ett stort antal förvaltningsobjekt. I detta uppdrag ingår också att ansvara för den sammansatta it-lösningen, vilket innebär att tillsammans med hela IKT jobba för att bästa förutsättningar för leveransen ska finnas. Det unika med oss är bredden på verksamheten vi stöttar. Vi söker nu två nya enhetschefer till avdelningen.

Som chef har du en bred roll, du rör dig mellan att vara strategisk och operativ. För att klara resultatkraven för verksamheten så jobbar du förutsättningsskapande. Du inför arbetsmetoder som leder till förbättringar och effektivitet.

Som enhetschef får du

 • Delta och medverka i avdelningens ledningsgrupp
 • Möjlighet att leda, motivera och utveckla verksamhet och medarbetare.
 • Ansvara för leverans, resultat- budget- och personal.
 • Initiera och medverka till samverkan mellan enheten och verksamheten vi stöttar.
 • Följa upp aktiviteter, projekt och resultat.

Arbetets fokus ligger på att genom ledarskap värna om våra relationer och det goda samarbetet för att säkerställa enhetens leveranser. Som enhetschef är du underställd avdelningschefen och arbetar i avdelningens ledningsgrupp. Resor ingår i tjänsten. Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har universitets- och högskoleexamen inom IT om minst 180 hp alternativt annan utbildning i kombination med flerårig erfarenhet inom området som vi bedömer likvärdig.
 • har flerårig erfarenhet av en ledande befattning och är van att arbeta i en ledningsgrupp.
 • har flerårig erfarenhet av systemutvecklingsprojekt och/eller i förvaltningsuppdrag.
 • har erfarenhet av budgetarbete.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av agilt arbete och har arbetat med agila team.
 • har praktisk erfarenhet av förändringsledning.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Stor vikt kommer att läggas vid förhållningssätt och personliga egenskaper.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placering och intervju sker i Borlänge.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-12

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis