Inaktiv platsannons

Säkerhet/risk/kval.specialist Informationssäkerhet i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhet/risk/kval.specialist Informationssäkerhet. Vi vill ha din ansökan senast den 13 januari.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta samt bidra till att säkra den digitaliseringsresa som pågår.

Arbetsuppgifter

Inom Trafikverket arbetar vi aktivt med att såväl inventera som analysera säkerhetsrisker och åtgärder samt bygga vidare organisationens säkerhetsmedvetande. Din roll blir att arbeta proaktivt och reagera på nya hotbilder, sårbarheter samt andra händelser inom informationssäkerhetsområdet.

Som informationssäkerhetsspecialist kommer du bland annat att arbeta med våra operativa leveranser såsom informationssäkerhetsanalyser och delta i förvaltning av våra styrande samt stödjande dokument i vårt ledningssystem för informationssäkerhet. Du kommer också att vara att en viktig del i arbetet med att vidareutveckla myndighetens certifiering enligt ISO 27001.

Vi arbetar även med metodutveckling, utredningar och dispensberedning samt satsar på utbildnings- och informationsinsatser inom området. Andra uppgifter som kan förekomma i tjänsten är till exempel att följa upp att informationssäkerhetsarbetet fungerar i linje med Trafikverkets riktlinjer samt stödja hantering av avvikelser.

För att lyckas i vårt uppdrag krävs fortlöpande omvärldsbevakning inom informationssäkerhetsområdet tillsammans med andra relevanta aktörer såväl internt som externt.

Vi är en arbetsgrupp som erbjuder dig samarbetsinriktade kollegor med ett närvarande ledarskap där vi samlas kring vårt uppdrag. Här arbetar vi systematiskt med utbildning, uppföljning, coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp (motsvarande 120 p) inom it, informationssäkerhet, säkerhetsskydd, kvalitet eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet utav informationssäkerhetsarbete
  • kan uttrycka dig väl på svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har arbetat med informationssäkerhet inom offentlig sektor eller en större organisation/företag
  • har erfarenhet av att utveckla och förvalta organisationsövergripande processer
  • har erfarenhet av att strukturera och genomföra operativt informationssäkerhetsarbete såsom informationsklassning
  • har erfarenhet av att leda mötes forum och workshops
  • har erfarenhet av att arbeta med ledningssystem.

För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande och driver arbetet självständigt. Du har en god samarbetsförmåga och är resultatinriktad. Din analytiska förmåga är hög och ditt arbete präglas av detta.

Övrig information

Placeringsorter är Borlänge, Gävle, Uppsala eller Stockholm.

Intervjuer är planerade att hållas i Borlänge vecka 5.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-13

Publicerad den

28-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis