Inaktiv platsannons

Säkerhetssamordnare i Malmö

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetssamordnare. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Vill du arbeta som säkerhetssamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår det att verka som handläggare i ERTMS Utrullning inom området säkerhetssamordning med fokus på TSS, TSB, GOP och CSM-RA. Därmed att driva godkännandeprocessen enligt 2014:0072, handläggning av säkerhetsbevisning enligt 2014:0488, hantering av TSB enligt 2014:0405 samt handläggning av CSM-RA för ERTMS Utrullnings olika uppdrag.  

Du ingår i gruppen Säkerhetssamordning och i arbetet ingår att bidra med erfarenhetsåterföring mellan avslutade och nystartade uppdrag. Du ska även bidra till framtagande av arbetssätt inom gruppen. I rollen ingår att upprätta och underhålla för uppdraget lämpliga samarbeten och kontaktnät med projektets omvärld och med representanter inom ERTMS Utrullning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har teknisk ingenjörs- eller universitetsutbildning med inriktning mot kvalitetsstyrning eller signalteknik eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet och kompetens som vi värderar likvärdigt
  • har minst 3 års erfarenhet av arbete med säkerhetssamordning eller som säkerhetshandläggare inom TSS/GOP
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med TSD och dess tillhörande direktiv och förordningar
  • har kunskap om Trafikverkets dokumenthanteringssystem PDB, IDA och PPI
  • har körkort för personbil
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har dokumenterad kunskap om CSM-förordningen
  • har arbetat i projekt som omfattar ERTMS och ställverk 95
  • har erfarenhet av arbete som handläggare för Teknisk säkerhetsstyrning bana (TSB)

För att trivas i rollen som säkerhetssamordnare är du analytisk, strukturerad och van vid att arbeta självständigt. Eftersom rollen ställer krav på kontakt med flera olika parter ser vi att du har en god kommunikativ förmåga samt en god samarbetsförmåga.

Övrig information

Intervjuer för tjänsten kommer hållas på kontoret i Malmö 15/1 - 2020. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis