Inaktiv platsannons

Dataanalytiker i Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Dataanalytiker

Är du dataanalytiker och vill jobba med allt det fantastiska innehållet i TV4 och C More? Vi är ledande i utvecklingen av rörlig bild och digitalisering av tv-industrin i Nordens största kommersiella tv-företag. Var med på vår fortsatta framgångsresa som ett av Europas mest lönsamma tv-företag, från och med nu ägt av Telia Company.

Här får du möjligheten att vara en del av ett drivet team som arbetar med innehålls- och användaranalys för både TV4 och C More. Ditt uppdrag är att utifrån data förstå, visualisera och förutsäga hur miljoner svenskar vill ta del av vårt innehåll, från Nyhetsmorgon till Fartblinda, Fotbolls-EM och Idol och hur förflyttningen sker mellan våra tjänster.

Om jobbet

Är du en självgående, kommunikativ och analytisk person med fokus på leverans? Vill du att dina analyser och insikter ska bidra till bättre kundkommunikation och att affärsmål nås? Då passar du i vårt team där du får stort ansvar att driva dina egna processer och möjlighet att arbeta kreativt med dataanalys, nära verksamheten och kommer ha många kontakter inom företaget.

I tjänsten kommer du bland annat att:

  • Arbeta med klustring och segmentering av användare
  • Stötta CX med analys av kundresa och kommunikation
  • Samarbeta med datateam för att automatisera analyser.
  • Göra prediktiva analyser
  • Besvara ad hoc frågor, stora som små, men även att på eget initiativ driva större analysprojekt.
  • Kvalitetssäkra data.
  • Bidra med din kompetens för att utveckla våra analysmetoder.

Den vi söker

För att lyckas i rollen är du intresserad av att dra slutsatser från data och att presentera insikter i tal och skrift. Du gillar både att arbeta självständigt och tillsammans med andra. Vi tror att samarbete är viktigt för att nå bästa resultat och att utvecklas. Du är ansvarstagande och levererar i tid och med hög kvalitet.

Du har akademisk utbildning inom statistik, matematisk statistik eller liknande. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av att arbeta med analys av stora datamängder, men vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och viljan att utvecklas.

Du behöver ha god kunskap i SQL och gärna även ha jobbat i R eller Python och inte minst ha viljan att fortsätta utveckla ditt kunnande. Du är också bekväm med att använda Power Point för att presentera dina analyser. Vi jobbar även med verktyg som Qlik Sense och Tableau.

Praktiskt

Vi sitter i fina lokaler i mediehuset på Tegeluddsvägen 3, vid Gärdets t-banestation, där vi har bl.a. egen friskvårdsavdelning med gym samt träningsklasser, matsal med rabatterad lunch, och cirka 1 000 engagerade kollegor. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning.

Har du frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef . Tjänsten tillhör Unionens avtalsområde. För fackliga frågor kontakta .

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast den 22 december. Vi hanterar ansökningar löpande. Tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Publicerad den

23-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis