Inaktiv platsannons

Gruppchef för Product Engineering och Product Manager för drivlineelektronik i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Elektronik och mjukvara blir allt viktigare för Scanias produkters funktioner, prestanda och miljöpåverkan. Gruppen Product Engineering, NCE, har ansvaret för rödpilsverksamheten för elektronik, batterier, mjukvara och styrsystem för både konventionella och elektrifierade drivlinor.

Gruppen består av 8 personer, genomför egna analyser och uppdragsleder två avdelningar, NC och NE, som tillsammans är ca. 450 personer. Som chef för gruppen NCE har man också ansvaret som Product Manager för de två avdelningarnas komponenter.

Gruppen står inför flera spännande utmaningar med nya produkter för elektrifierade drivlinor och introduktion av Scanias komponenter hos MAN och Navistar. Nu söker vi en gruppchef som inspireras av dessa utmaningar och vill leda en kompetent och driven grupp i detta arbetet framåt.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som chef för NCE och Product Manager är varierande och innefattar bland annat:

  • Bevaka garantiutfall och produktkostnader
  • Verka för att grundorsaken till avvikelser identifieras och åtgärdas
  • Prioritera och starta aktiviteter för åtgärda produktavvikelser inkl. leveransstopp
  • Personalansvar för gruppens medarbetare
  • Utveckla medarbetare, gruppen och rödpilsverksamheten inom NC/NE
  • Representera avdelningarna i forum för produktkvalitet

 Du kommer som chef för NCE ingår i NC ledningsgrupp samt rapportera till avdelningschef.

Kvalifikationer
  • Du är civil- eller högskoleingenjör. Du är en drivande, utåtriktad och kommunikativ person som har lätt för att snabbt sätta dig in i ärenden och ta beslut.
  • Du trivs i högt tempo och med många aktiviteter i luften. Du är intresserad av att leda verksamhet och i positiv anda verka genom andra.
  • Du har minst 2 års tidigare chefsansvar. 
För mer information

Fredrik Jansson, Avdelningschef NC,
08 – 553 52371

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis