Inaktiv platsannons

Systemutvecklare inom R&D för optimering av kunderbjudandet i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Söker flera back end developers som vill optimera vårt kunderbjudande 
 
Är du en fena på IT-utveckling och vill bidra till Scanias ledande position inom sustainable transport solutions genom att ge våra säljare verktyg för att sälja det optimala fordonet till varje potentiell kund?

Då har vi jobbet för dig! Nu söker vi systemutvecklare till gruppen som bygger nästa generationens Vehicle Optimizer (VO). En ny molnbaserad plattform (CAVA) är under uppbyggnad vilket innebär nyutveckling med Amazons Web Services och för detta behöver vi förstärka gruppen med flera utvecklare.
 
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ha en central roll i arbetet med att säkerställa den fortsatta utvecklingen av systemet och realiseringen av införandet av våra nya elektrifierade lastbilar och bussar. Plattformen innebär att vara del av att utveckla och implementera avancerade simuleringsmodeller för fordonsdynamik och bränsleförbrukning. Detta gör att vi ser behov av flera olika profiler som vill utvecklas inom alla delar av IT-utveckling. Du kommer att arbeta väldigt nära utvecklingsingenjörer inom fordonsteknik, produktägare på marknad samt Scania IT för att omsätta krav till applikationer. Arbetsuppgifterna omfattar en intressant blandning av både djupa och breda analyser samt samverkan med duktiga kollegor som tycker det är viktigt att ha kul på jobbet.
 
Din profil
Du har god teoretisk grund och stor förståelse för fysikaliska samband samt förmåga att organisera ditt arbete så att du kan täcka ett stort område med många olika frågeställningar. Det är viktigt att du är diplomatisk, drivande och tycker om att ha kontakt med många människor. Du uppskattar att jobba med verksamhetsnära IT och brinner för att vara en del av en kreativ och nyskapande grupp.
  
Du är civilingenjör eller motsvarande och har erfarenhet från systemutveckling och gärna i C# .NET-miljö, samt har intresse för analys av energibalans i fordon. Kunskaper inom Amazon web services (AWS) eller annan molnplattform är meriterande. Du behärskar engelska flytande och har inga problem med att utrycka dig i tal och skrift. Om du behärskar svenska ses det som meriterande men är inget krav.
  
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För mer information
Kontakta Marcus Forslin, 08-553 85 118 (gruppchef)
 

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis