Inaktiv platsannons

Projektledare, Customized Trucks Development i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara en del av ett dedikerat team som projektleder kundanpassningar på komponenter såväl som på kompletta lastbilar? Stimuleras du av att driva projekt nära slutkund och känna efterfrågan av dina projektleveranser? Då är detta uppdrag något för dig!

Projektledningsgruppen för specialbeställda fordon leder produktutvecklingsprojekt för civila fordon. Några exempel är lastbilar med gasmotorer, elektrifierade lastbilar och en ny dörr för lastbilar i stadstrafik. Gruppen har en sammansättning individer där olika kön, ålder, bakgrund och erfarenhet bidrar till en positiv gruppdynamik där kunskapsdelning och samarbetsvilja är en självklarhet.

Projekten initieras av Sales and Marketing utifrån specifika kundförfrågningar och drivs sedan i en skalbar process. Varje projektledare driver oftast ett flertal tvärfunktionella projekt parallellt, där ledtiden kan variera allt från 1-3 år beroende på storlek och komplexitet. 

Inom sektionen Planning and Project Office ingår även Defence Project Management som leder utveckling av en modulär lastbilsplattform för försvarskunder samt en planeringsfunktion.

Några av våra skickliga medarbetare inom både civila och defence-projektledning har fått nya tjänster inom Scania så vi nu letar vi efter ivriga och duktiga projektledare till sektionen.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som projektledare leder du tvärfunktionella projektteam med uppgift att tillmötesgå kunders specifika önskemål om skräddarsydda lastbilar till rätt prestanda, kostnad och ledtid. För våra kunder är ”time to market” ofta den mest viktiga parametern och där fyller du som projektledare en mycket viktig roll att målmedvetet driva projekten framåt.

Viktiga framgångsfaktorer är att du behärskar förmågan att skapa en bra laganda. Se helhet, förstå bakomliggande detaljer, kunna motivera och kommunicera vägen framåt. Då projekten involverar mycket personal och tvärfunktionella ansvar, inte minst tekniskt, är integrationsförmåga och en problemlösande attityd en förutsättning.

Viktig är även att tydligt beskriva, dokumentera samt kommunicera projektens mål. Löpande förbättringsarbete är en naturlig del av vår verksamhet, och med ett proaktivt förhållningssätt identifierar du och ditt projektteam tidigt risker och agerar på dem.
 

Din profil

Du gillar att agera i en föränderlig miljö där Scanias slutkund står i fokus. På ett naturligt sätt engagerar du din omgivning – genom ett positivt, tydligt och engagerande ledarskap lotsar du projektmedlemmar mot uppsatta mål och leveranser.

Vidare är du en prestigelös lagspelare med lösningsfokus, flexibilitet och struktur. Att se och beskriva de stora sammanhangen, men också kunna identifiera och agera på viktiga detaljer är en av dina styrkor. Du gillar att utmana, att vara med och utveckla befintliga arbetssätt och processer. 

Tjänsten kräver kommunikation på såväl svenska som engelska samt förmåga att utveckla och upprätta ett brett kontaktnät framförallt inom Scania men även utanför Scania. Projektledarrollen innebär att du arbetar med många olika saker samtidigt. 

Det är meriterande om du har god kunskap om Scanias organisation, arbetssätt och processer, samt har erfarenhet av objekt eller projektledning samt teknisk bakgrund.

Scania erbjuder

Hos oss får du en inspirerande och utvecklande arbetsplats med respekt för individen. Du får stora möjligheter att forma ditt arbete och din karriär. Din personliga och professionella utveckling är viktig för oss och vi kommer att uppmuntra och stödja dig i att ta nya kliv inom området. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information

Kontakta gärna gruppchef Carolin Bagge, 08-553 806 67.

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis