Inaktiv platsannons

Senior Redovisningsekonom/Financial Controller till Scania Sverige AB i Stockholm

Om tjänsten

Är du ekonom och vill arbeta nära affären? Brinner du för redovisning och gillar utmaningar? Är du noggrann, positiv och engagerad? Då söker vi dig till vår redovisningsavdelning på Scania Sveriges huvudkontor i Lindvreten!

Vi är en centraliserad redovisningsavdelning i det svenska marknadsbolaget med 9 medarbetare som har helhetsansvar för redovisning, finansiella analyser och rapportering till både moderbolaget och myndigheter. Förutom oss finns det 4 Business Controllers, varav 3 sitter ute hos våra helägda återförsäljare, och en Credit Control grupp inom ekonomiorganisationen.

Arbetet styrs till största delen av svenska och internationella redovisningsstandarder tillsammans med de instruktioner som kommer från Scanias globala funktioner i Södertälje, vilket gör att våra uppgifter ständigt utvecklas och förändras. Inom ekonomiavdelningen arbetar vi målmedvetet med att stödja och utmana den operativa verksamheten och drivs dagligen av ambitionen att öka den egna kvalitén och effektiviteten.

Bolaget har precis genomgått en stor förändring vad gäller IT-miljön vilket bland annat innefattar implementationen av Dynamics 365 som nytt affärssystem. Detta gör att avdelningen har ett stort arbete framför sig att utveckla sina processer för att bättre utnyttja de möjligheter som systemet erbjuder. Din erfarenhet kommer spela stor roll i den här processen.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområde:

 • Finansiella analyser och utredningar
 • Koncernrapportering i HFM
 • Identifiera och implementera processförbättringar
 • Löpande redovisning, avstämningar, bokslut, resultatuppföljning
 • Momsredovisning
 • Anläggningsregister

Din profil
Du är högutbildad ekonom med lång erfarenhet inom redovisning. Du bör ha en god förmåga av att sätta dig in i komplexa frågeställningar.

Som person är du strukturerad, ansvarstagande och analytiskt lagd. Då arbetet bedrivs i nära samarbete med övriga grupper inom Scania Sverige och moderbolaget Scania CV AB är det viktigt att du har lätt att samarbeta med andra och att du trivs i en verksamhet med många kontaktytor. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift och har goda Excel kunskaper. Erfarenhet av HFM och/eller Dynamics 365 är meriterande.

Låter det intressant?

Skicka din ansökan med CV och personligt brev senast den 17:e december. Intervjuer sker löpande under ansökningsperioden.  

För mer information kontakta
Pernilla Wallin Head of Accounting and Financial Control på telefon 0708-672065

About the job
 • Title: Senior Redovisningsekonom/Financial Controller till Scania Sverige AB
 • Business area: Finance
 • Country: Sweden
 • City: Stockholm
 • Last application date: 2019-12-17
 • Job Id: 20194634
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Publicerad den

23-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis