Inaktiv platsannons

Driven konstruktör inom Scanias specialverktyg i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en person som brinner för produktutveckling och gillar dynamiken med tvärfunktionellt arbete? Gruppen Tools and Workshop Development söker nu en driven konstruktör till Scanias specialverktyg för service och eftermarknad.

Dina arbetsuppgifter
Som konstruktör hos oss kommer du att ingå i ett team om tre personer som tillsammans driver utvecklingen av Scanias verktygssortiment. Ett sortiment som riktar sig mot Scanias servicenätverk världen över, där lyft och lästbärande fixturer, avdragare och specialhylsor är några exempel bland de ca 1000 specialverktyg som teamet ansvarar för. Rollen som konstruktör erbjuder ett tätt samarbete med bl.a. metodingenjörer, inköp och leverantörer. Du kommer att vara delaktig i hela processen ”från ax till limpa”, d.v.s. från idé till färdig produkt och dina leveranser påverkar direkt mekanikerns vardag och är en viktig förutsättning för lönsamheten hos både företaget och våra kunder. Utöver specialverktygen ansvarar teamet även för ett brett sortiment av standardverktyg; så som blocknycklar, skruvmejslar, momentnycklar, lyftbord, segdragare m.fl.

Din profil  
Du är civil- eller högskoleingenjör med intresse för mekanikkonstruktion. För att trivas i rollen behöver du tycka om att samarbeta, vara driven, utåtriktad och prestigelös. Vi ser att du har god social och analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt, samt har lätt för att bygga upp och verka i nätverk. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Erfarenhet från 3D-cad (CATIA V5) är meriterande.

För mer information

Kontakta Tomas Peltonen (gruppchef),  08-55351424

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis