Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör – Prestanda & Emissioner i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Lagkraven på avgasemissioner skärps samtidigt som kundernas krav och förväntningar ständigt höjs. Vi ska inte bara klara av det utan också ytterligare sänka koldioxidutsläppen och bidra till en hållbar transportlösning. Vill du vara med och anta den utmaningen?

På gruppen optimerar vi dieselmotorer. Vi är en blandad grupp av personer, men vi har det gemensamt att vi tror på att hjälpas åt, ha kul och inspirera varandra vilket driver utvecklingen framåt. Vi hoppas nu att du vill bli en del av detta och anta utmaningen tillsammans med oss!
 

Dina arbetsuppgifter

Din uppgift kommer vara att se helheten och optimera funktioner, prestanda och emissioner för våra motorer på mindre än 13L. Tillsammans med andra personer på gruppen kommer du jobba för att hitta de bästa lösningarna för de motorer ni ansvarar för. Arbetet sker i nära samarbete med utvecklingsingenjörerna för de olika delkomponenterna inom mjukvara och hårdvara.

Arbetet innebär praktiska prov i motorprovcell och kalibrering av motorstyrsystemen. Men också att planera eget arbete, analysera och presentera provresultat samt ta fram beslutsrekommendationer för olika konceptval. För att säkerställa motorns funktion i olika miljöer och installationer så kommer du också vara med och genomföra fordonsprover i olika klimat. Det kan även  bli en del resdagar i samband med prov.

För att kunna analysera provresultat och för att kunna dra rätt slutsatser behövs både ett praktiskt handlag och en analytisk förmåga samt en god förståelse för hur motorer fungerar.

Att jobba med förbättringar både inom teknik och metoder är också en naturlig del av arbetet.
 

Din profil

Du är civil- eller högskoleingenjör med erfarenhet och/eller ett stort intresse av motorkalibrering. Kunskaper inom avgasbehandlingsteknik och/eller annan erfarenhet av motorprovning är meriterande. Erfarenhet av bussutveckling är önskvärt då de motorer som gruppen kalibrerar också används i buss. Om du inte redan har körkort för tung trafik, får du möjlighet att skaffa det här hos oss. Utöver svenska behöver du behärska engelska i tal och skrift. Du är kreativ, noggrann och kan arbeta både självständigt och i grupp.
 

För mer information

Kontakta gärna Henrik Nordgren, gruppchef, tfn 08-553 51902
 

Publicerad den

25-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis