Inaktiv platsannons

Energiingenjör Skanska Teknik - Malmö

Energiingenjör - Skanska Teknik – Malmö Skanska Teknik är en strategisk teknikresurs inom... Sverige som består av cirka 300 medarbetare. Vi är en specialistenhet...

Om tjänsten


Energiingenjör - Skanska Teknik – Malmö


Skanska Teknik är en strategisk teknikresurs inom Skanska Sverige som består av cirka 300 medarbetare. Vi är en specialistenhet och fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med Skanskas affär och projekt i fokus. Verksamheten är fokuserad på stöd och rådgivning i tidiga skeden och arbetar även med utveckling och projektering.


Energifrågan får allt större fokus i byggprocessen och vi behöver därför en ny kollega med placeringsort i Malmö.


Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft.


Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från projekt i andra delar av landet. Hos oss är det du som påverkar din utveckling.


Här är dina nya utmaningar


Du fungerar som ett expertstöd inom energisamordning i våra projekt där du är med och säkerställer att energikravet nås samtidigt som ett gott inomhusklimat bibehålls. Detta från anbud/tidigt skede till uppföljning för projekten. Arbetet sker i nära samverkan med den byggande verksamheten inom Skanska Sverige.


Du kommer bland annat utföra energi- och inneklimatsimuleringar och ofta arbeta i tidiga skeden i våra projekt. I tidiga skeden är det analyser, kvalificerade erfarenhetsvärden och antaganden som du gör för att hjälpa projekten. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara vikten av dessa frågor i projektets olika delar samt hur arbetet stärker affärsnyttan. Du kommer att leda och driva projekt och ibland leda andra kompetenser för att uppnå rätt resultat i projekten.


Utöver detta så utför du solenergi- och dagsljussimuleringar samt LCC beräkningar. Energideklarationer och energiuppföljningsutredningar kan också ingå i dina arbetsuppgifter.


Vem är du?


Det är viktigt att du är en lagspelare och har förståelse för att samverkan är viktigt för framgångsrika projekt samtidigt som du är ansvarstagande och har en nyfikenhet att utvecklas. Att bygga nätverk, arbeta i team och använda de verktyg och arbetssätt som finns inom Skanska är viktiga inslag i din roll. Vi ser det som meriterande om du tidigare har jobbat med IDA ICE. Har du kunskap om något av de miljöcertifieringssystem som finns idag ser vi det som ett plus i kanten. Erfarenhet inom projektering är också något vi ser positivt på.


Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsexamen från exempelvis Väg & Vatten, Energisystem, Maskinteknik, Installationsteknik eller Bygg. Du bör också ha minst 3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och/eller från byggbranschen, exempelvis från produktionen eller inom projektering.


Sök senast 12 januari


Du är varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 12 januari 2020.


Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Kaisa Nordh, gruppchef Energi Malmö, tel. 0727–127411.


Välkommen till Skanska!




Additional Information
Statements

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)