Inaktiv platsannons

Omvärldsanalytiker, Butiksetablering till huvudkontoret i Stockholm

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Omvärldsanalytiker. Om... Som Omvärldsanalytiker har du ansvar för att skapa underlag för att optimera butikernas lokalisering och storlek genom omvärldsanalys och...

Om tjänsten

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Omvärldsanalytiker.

Om rollen

Som Omvärldsanalytiker har du ansvar för att skapa underlag för att optimera butikernas lokalisering och storlek genom omvärldsanalys och strategisk utvärdering. Det innebär att du arbetar mycket med hjälp av statistik om befolknings-, handels- och makroekonomisk utveckling.  Du gör omsättningsbedömningar och ytdimensioneringar som ingår i etablerarnas underlag inför beslut och förhandling. Du förvaltar och utvecklar modellerna för dimensionering och omsättningsbedömning. Du projektleder också framtagandet av den årliga etableringsplanen. Vi vill också att du är behjälplig med att ta fram andra typer av analysunderlag och assistera inför förhandlingar.

Om dig

Du är en utpräglad lagspelare med ett stort eget driv och initiativförmåga. Du är kommunikativ och nätverkande och månar om hela teamets och organisationens framgångar. Du har en utpräglad analytisk förmåga och trivs med att växla perspektiv från den lilla detaljen till den stora slutsatsen och kan därefter förklara och pedagogisera utifrån olika mottagare. Vidare tror vi att du är nyfiken, serviceinriktad och prestigelös vilket gör att du har en vilja att utföra både komplexa uppgifter i projekt till enklare administration i den löpande verksamheten.

Din bakgrund

För att lyckas i rollen ser vi att du har arbetslivserfarenhet från en roll med fokus på analys, uppföljning och kvalificerat utredningsarbete.

 Vi ser även att du uppfyller nedanstående krav:

  • Relevant akademisk examen inom exempelvis statistik, ekonomi eller matematik
  • Goda kunskaper i MS- paketet och mycket goda kunskaper i Excel
  • Mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • Erfarenhet av analysarbete och uppföljning
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga
  • Har du erfarenhet från liknande roll inom detaljhandeln så är det starkt
  • Erfarenhet av GIS system är meriterande

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis