Inaktiv platsannons

Biträdande utredare Planering i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Biträdande utredare Planering. Vi vill ha din ansökan senast den 9 december.

Vill du arbeta som  biträdande utredare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Arbetsuppgifter

Som biträdande utredare inom miljöområdet vatten kommer du arbeta med riskbedömningar och skydd av vatten och vattenanknutna värden i anslutning till den statliga infrastrukturen. Du kommer självständigt utföra översiktliga riskbedömningar enligt Trafikverkets riskbedömningsmetodik samt även granska fördjupade riskbedömningar som görs av Trafikverkets regioner. I arbetsuppgifterna ingår att göra GIS-analyser och ta fram geografiska bristbeskrivningar för konfliktpunkter mellan statlig infrastruktur och skyddsvärt vatten. Du kommer även ingå i ett projekt som syftar till att öka takten i genomförandet av riktade miljöåtgärder i befintlig infrastruktur. Din uppgift i projektet är att bidra med att ta fram planeringsunderlag inför genomförandet av åtgärder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 120 p inom kemi- eller vattenteknik
  • har erfarenhet av att arbeta med riskbedömningar och skydd av vatten kopplat till vägar och järnvägar
  • har god kunskap och erfarenheter av att göra GIS-analyser för konfliktpunkter mellan infrastruktur och skyddsvärt vatten

Som person har du god samarbetsförmåga och kreativitet, en god kommunikativ förmåga och att du är resultatorienterad och strategisk

Det är meriterande om du 

  • har kunskap om Trafikverkets riskbedömningsmetodik för konfliktpunkter mellan infrastruktur och skyddsvärt vatten
Övrig information

Intervjuer kommer att ske i Solna den 12 och 13 december. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-12-09

Publicerad den

28-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis