Inaktiv platsannons

Statistiker i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Statistiker. Vi vill ha din ansökan senast den 7 januari.

Vill du arbeta som statistiker i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder. Enheten Statistikcenter hör till avdelningen Expertcenter och ansvarar för att systematiskt samla in, kvalitetssäkra och tillhandahålla grundläggande statistik och annan indata som beskriver transportmarknadens tillstånd och utveckling. Enheten är också kontaktytan vad gäller officiellt lämnande av statistikuppgifter till andra myndigheter och officiella organ.

Arbetsuppgifter

Som statistiker är din huvudsakliga arbetsuppgift, att tillsammans med kollegor, arbeta med framtagande och kvalitetssäkring av statistik som underlag till Trafikverkets modeller och verktyg för framtagande av prognoser och samhällsekonomiska analyser inom transportområdet. Du kommer i första hand att arbeta med att ta fram indata till Trafikverkets prognosmodeller omfattande nedbruten statistik kring socioekonomi och annan ekonomisk data, så som industrins insats- och varuproduktion samt utrikeshandel. I andra hand kommer du att ta fram konsistent, kvalitetssäkrad och jämförbar trafik- och transportstatistik, inklusive annan relevant statistik som beskriver den svenska transportmarknadens tillstånd och utveckling. Utöver detta bistår du med sakkompetens om statistiska metoder och deras tillämpning till andra interna funktioner inom Trafikverket.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning (240hp) med inriktning mot statistik alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig arbetslivserfarenhet av planering, insamling, bearbetning och framställning av statistik samt bearbetning av stora datamängder i vanligt förekommande databas och statistikprogram
  • har god kunskap i MS Office, i synnerhet Excel men också erfarenhet av andra statistikverktyg, såsom till exempel R eller annan liknande programvara
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från arbete med indata till prognosmodeller och verktyg inom området trafikprognoser och samhällsekonomi.

Som person har du en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Ditt sätt att kommunicera innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt där du anpassar dig till omgivningens behov och förutsättningar. Arbetet kräver att du är kvalitetsmedveten, noggrann och analytisk samt har ett välstrukturerat arbetssätt.

 

Övrig information

Intervjuer kommer att hållas i Solna den 24 och 28 januari 2020.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-07

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis