Inaktiv platsannons

Byggarbetsmiljöspecialist i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Byggarbetsmiljöspecialist. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Som Byggarbetsmiljöspecialist på Trafikverket är du med och bidrar till noll olyckor i vår verksamhet. Det gör du i den här tjänsten genom att driva och ha fokus på byggarbetsmiljöfrågor i program E4 Förbifart Stockholm.

E4 Förbifart Stockholm är en av våra största investeringar i infrastruktur, och en viktig pusselbit för att skapa en tillgängligare Stockholmsregion. Vägen binder ihop norra, västra och södra Stockholm, och gör det möjligt för människor, varor och tjänster att ta nya, smidigare vägar.

Förutom stöd från Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier - får du till din hjälp medarbetare som kan byggarbetsmiljö. Du får en unik chans att vara en del av ett av Trafikverkets största pågående program. Vill du ta ett nytt steg i din personliga utveckling, tveka inte att söka dig till oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som Byggarbetsmiljöspecialist säkerställer du att programmet uppfyller lagkrav och följer Trafikverkets arbetssätt för byggarbetsmiljö. Du verkar som en ambassadör för en god och stark säkerhetskultur genom att konkretisera, implementera och följa upp arbetssätt. Du kommer att tillhöra ett team med andra byggarbetsmiljöspecialister inom programmet och du kommer att arbeta med en eller flera entreprenader. Du kommer även att delta i erfarenhetsutbyte med de andra programmen inom verksamhetsområde Stora Projekt.

Som Byggarbetsmiljöspecialist kommer du bland annat att

 • vara behjälplig med specialiststöd vid granskning och utvärdering av arbetsberedningar samt arbetsmiljökontroller enligt upprättade kontrollplaner
 • delta i entreprenörens skyddsronder samt andra arbetsmiljörelaterade möten tillsammans med leverantörer
 • samordna och följa upp rapportering av avvikelser, tillbud och olyckor
 • medverka vid granskning och kontroller inom byggarbetsmiljö

Program E4 Förbifart Stockholm är en utpräglad projektorganisation som sätter projektens framdrift i centrum men aldrig på bekostnad av säkerheten. Läs gärna om hela programmet nedan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har högskole- eller YH-utbildning med examen som omfattar byggarbetsmiljö, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flerårig erfarenhet av arbete med byggarbetsmiljöfrågor
 • har goda kunskaper om gällande lagar, regler och föreskrifter inom byggarbetsmiljö
 • har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av arbete som BAS-P eller BAS-U
 • har erfarenhet av arbete med KMA-frågor (kvalitet, miljö, arbetsmiljö)

Som person är du självgående och initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du är strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Du är tydlig i din kommunikation vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Övrig information

Intervjuer sker i Solna 13 januari, 16 januari och 17 januari.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06

Publicerad den

24-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis