Inaktiv platsannons

Kommunikationsansvarig Mälarbanan i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikationsansvarig Mälarbanan. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Trafikverket arbetar för att utveckla och förbättra Sveriges järnväg på många sätt, allt för att fler ska kunna välja att ta tåget. En av våra största utbyggnader av järnvägen sker på sträckan mellan Tomteboda i Solna och Kallhäll i Järfälla. Där bygger vi ut järnvägen från två till fyra spår och effekten är att vi skapar möjligheter för en punktligare och tätare tågtrafik, inte bara inom Stockholmsregionen, utan också för resenärer till och från Örebro, Västerås och Enköping.

Nu går vi in i ett spännande skede och kommer närmsta åren arbeta med att bygga ut från två till fyra spår i Sundbyberg och Solna. Utbyggnaden kommer att påverka många och ny söker vi en nyfiken, kreativ och strategisk kommunikationsansvarig för att hålla ihop kommunikationen kopplat till detta arbete. Är du sugen på att få arbeta med uppdrag som verkligen gör skillnad och i en verksamhet som påverkar människors vardag och med frågor som är viktiga i dagens samhällsdebatt, då är detta ett jobb för dig.

Vi söker dig som har lång erfarenhet av att projektleda och leda kommunikationsuppdrag. Du behöver ha förmågan att arbeta rådgivande och du rör dig smidigt från det strategiskt till det operativa. Du har full koll på vad som händer i omvärlden, både kopplat till samhällsdebatten och inom kommunikationsområdet och du är duktig på att fånga in de kommunikativa tillfällena.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som Kommunikationsansvarig kommer att vara att ansvara för att ta fram planer och strategier som gör att vi når kommunikationsmålen. Du kommer att ansvara för att samordna och leda arbetet och i ditt uppdrag ingår det även att arbetsleda andra kommunikatörer. Du kommer att arbeta både strategiskt och operativt och samordna kommunikationen så att helhetsperspektivet tas till vara i allt vi gör.

I det dagliga kommer du som kommunikationsansvarig analysera och identifiera kommunikationsbehov, prioritera kommunikationsinsatser och följa upp och förbättra dessa. I uppdraget ingår också att identifiera kommunikativa risker och möjligheter och hantera dessa proaktivt. Du arbetar med att stärka internkommunikationen och med att skapa en kommunikativ organisation tillsammans med projektets ledare och medarbetare.

Avdelningen Stockholm - Öst som du kommer att tillhöra, ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete
  • har erfarenhet av att hantera mediefrågor; både proaktivt och reaktivt.

Meriterande är om du:

  • har goda kunskaper i arbetsledning och erfarenheter av att leda olika typer av projekt eller uppdrag.
  • har erfarenhet av att agera rådgivande och kunskap om kommunikationsanalys, -planering och uppföljning av kommunikation.
  • har goda kunskaper och erfarenhet av att analysera målgruppsbehov, omvärldskrav och utvecklingsbehov med fokus på digital kommunikation.

För att lyckas i uppdraget som kommunikationsansvarig på program Mälarbanan behöver du var trygg i din kommunikationskompetens och ha förmågan att agera rådgivande till projektets medarbetare och coacha kollegor. Du behöver ha erfarenhet av att arbetsleda och stor förståelse för kommunikationens uppdrag i en komplex organisation. Vi ser att du har hög samarbetsförmåga och ett stort eget driv, du rör dig smidig från de strategiska frågorna till det dagliga operativa.  Du gillar att skapa goda relationer och ser att det är avgörande för att samarbete och slutresultatet ska bli bra.

Övrig information

Urval kommer att ske löpande. Intervjuer är planerade att hållas 20-21 januari på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Tester kommer att ingå som en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen. Trafikverkets kommunikation är därför en viktig del i vårt arbete att göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis