Inaktiv platsannons

Kommunikatör Media i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kommunikatör Media. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Vill du arbeta som Kommunikatör-media i en framtidsbransch? Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.Vill du arbeta som Kommunikatör-media i en framtidsbransch? Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kommunikatör med fokus på media till avdelningen Stockholm-Öst inom Central Funktion Kommunikation. Som mediekommunikatör kommer du bli vår expert och specialist på hur vi arbetar med mediefrågor.

Som mediekommunikatör på avdelningen kommer du att arbeta med att planera och genomföra medieaktiviteter i nära samarbete med både verksamheten och dina kommunikatörskollegor. Du ser till så att vi har rätt talespersoner och att journalister hittar relevant information hos oss.

Ditt uppdrag kommer att handla om att tillsammans med andra skapa proaktiv kommunikation och även hantera reaktiva och akuta mediefrågor. Du kommer göra medieanalyser och ha koll på omvärldens bild av myndigheten, i både traditionella och sociala medier. Utifrån omvärldsbilden föreslår du proaktiva kommunikationsaktiviteter i både myndighetens löpande verksamhet och i större projekt och evenemang. Uppdraget innebär att både ingå i Trafikverkets pressjour och att arbeta proaktivt och strategiskt med media i regionen. Som mediekommunikatör företräder du vid behov myndigheten i mediefrågor.

Avdelningen Stockholm - Öst som du kommer att tillhöra, består av 40 kommunikatörer som ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i regionen genom att kommunicera med utvalda målgrupper, koordinera budskap samt samordna och koordinera externa kontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig.
  • har erfarenhet av att arbeta med kommunikation kopplat till media och dokumenterad erfarenhet av att skriva pressmeddelande och ta fram texter för olika kanaler
  • har erfarenhet av att hantera planerad och icke planerad medieuppmärksamhet
  • har erfarenhet av att arbeta proaktivt kopplat till media
  • har erfarenhet och kunskap kring hur man kan arbeta integrerat med olika digitala kanaler kopplat till mediearbetet

Det är meriterande om du:

  • har förståelse för hur omvärlden och det ständigt föränderliga medielandskapet påverkar organisationen idag och framåt.
  • har erfarenhet av att möta de utmaningar och möjligheter som digitalisering och det nya medielandskapet för med sig, och du förmår omsätta det så att chefer och experter utvecklas i sin förmåga att kommunicera med både media och andra intressenter.


Som person har du god samarbetsförmåga och kan bygga långsiktiga relationer. För att lyckas i uppdraget måste du kunna ta egna initiativ och genom ditt engagemang och driv nå uppsatta mål och visioner. Tjänsten kräver även ett kreativt och ett analytiskt sinne.

Övrig information

Urval samt kalla till intervju kommer att ske löpande under annonseringsperioden. Intervjuer är planerade att hållas 10 januari respektive 17 januari på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Tester kommer vara en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Det vi på Trafikverket gör har betydelse för människor och företag - varje dag, varje minut. Behovet av en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd, både externt och internt är stort. Vi har ansvar för hela kommunikationsprocessen, från de stora strategiska frågorna till den operativa vardagskommunikationen. Trafikverkets kommunikation är därför en viktig del i vårt arbete att göra Sverige närmare.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06

Publicerad den

27-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis