Inaktiv platsannons

Projektledare Ostlänken Nyköping Förberedande arbeten

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare Ostlänken Nyköping Förberedande arbeten. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Vill du bli Projektledare i Ostlänken - Sveriges största infrastrukturprojekt? Vill du vara med och forma Sveriges nya generation järnväg? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Ostlänken är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Ostlänken är ett megaprojekt i storleksordningen 54 miljarder! Mer info om projektet hittar du via länkarna längst ner.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och skapa järnvägshistoria och bygga Sveriges nya stambanor för klimatsmart resande? 

Vi söker en projektledare som vill vara med när projekt Ostlänken bygger upp organisationen för sträckan genom Nyköping. Sträckan är en mycket stor del av Ostlänken och kommer att få enorm betydelse för regionen.

Du kommer som projektledare att vara med och leda projekt/uppdrag under tidiga skeden och förberedande arbeten, exempel på arbeten är vägar, broar, arbetstunnlar och BEST-arbeten som underlättar den kommande produktionen av nya stambanor. Eftersom produktionsenheten är i ett uppbyggnadsskede kommer dina möjligheter att vara med och bidra i projektets utformning och utveckling att vara stora. Även dina egna utvecklingsmöjligheter är mycket goda inom det här historiska projektet.

En viktig del av arbetet kommer vara att samverka med kommuner och andra samverkanspartners, finna lösningar och skapa arbetssätt som gynnar en god framdrift i projekt Ostlänken. 

Du kommer i takt med att projektet utvecklas in i nästa fas vara med och leda inom något av de stora huvudprojekt som ingår i byggandet av över sju mil ny stambana genom Nyköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleexamen (180 hp) med inriktning teknik, samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har flerårig erfarenhet som projektledare, platschef eller byggledare i produktionsfas inom något av områdena; vägar, broar, tunnlar eller banvallar
 • har erfarenhet av att leda resurser/projektdeltagare
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att verka i en stor och komplex organisation
 • har erfarenhet av arbete med genomförandeavtal inom kommun/landsting/statlig verksamhet
 • har erfarenhet av att ta fram projekt-/uppdragsbeställningar eller beslutsunderlag inom samhällsbyggnad
 • har erfarenhet av att arbeta enligt projektmodell XLPM/PROPS eller liknande
 • har haft eget personalansvar
   

Dina personliga egenskaper är verkligen betydelsefulla - du har genomförandekraft och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar kritiska sårbarheter och finner lösningar, Du måste ha god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Din kommunikativa förmåga är av mycket stor vikt, du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du har även förmåga att påverka och engagera din omgivning genom att tydliggöra lösningar och möjligheter. 

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Tjänsten innebär placering vid vårt projektkontor i Nyköping.

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 2, 16-17/1 i Nyköping.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06

Publicerad den

14-05-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Nyköping
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis