Inaktiv platsannons

Säkerhetssamordnare ERTMS i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Säkerhetssamordnare ERTMS. Vi vill ha din ansökan senast den 6 januari.

Vill du arbeta som säkerhetssamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Arbetsuppgifter

ERTMS är ett av Trafikverkets största program och innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. För dig som vill vara med på förändringsresan kan vi nu erbjuda en spännande roll som säkerhetssamordnare i projekt Stora Stationer. Projekt Stora Stationers uppdrag är att uppgradera signalsystemet på Trafikverkets mest komplexa och trafikerade anläggningar till ERTMS.

I din tjänst ingår det att verka som handläggare inom säkerhetssamordning för Stora Stationer. Ditt fokus är att driva godkännandeprocessen och handlägga säkerhetsbevisning så att vi uppnår en säker anläggning enligt gällande föreskrifter och regelverk. 

Du ingår i organisationen för projekt Stora Stationer och där ansvarar du för att utveckla och förbättra arbetssätten runt säkerhetsstyrning. I din roll samarbetar du med interna och externa intressenter samt övriga projekt inom ERTMS programmet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har teknisk ingenjörs- eller universitetsutbildning med inriktning mot kvalitetsstyrning eller signalteknik eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet och kompetens som vi bedömer likvärdigt
  • har flerårig erfarenhet av arbete med säkerhetssamordning eller som säkerhetshandläggare inom TSS/GOP
  • har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med TSD och dess tillhörande direktiv och förordningar
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska såväl som engelska

Det är meriterande om du

  • har kunskap om Trafikverkets dokumenthanteringssystem PDB, IDA, PPI
  • har dokumenterad kunskap om CSM-förordningen
  • har arbetat i projekt som omfattar ERTMS och ställverk 95
  • har erfarenhet av arbete som handläggare för Teknisk säkerhetsstyrning bana (TSB)

För att trivas i rollen som säkerhetssamordnare är du analytisk, strukturerad och van vid att arbeta självständigt. I ditt arbete har du både externa och interna kontakter varför rollen ställer krav på förmåga att kommunicera och samarbeta.

Övrig information

Placeringsort för denna tjänst är Solna, Malmö eller Örebro. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-01-06

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis