Inaktiv platsannons

Logistiker - Efterfrågeplanerare till Servicedivisionen, Siemens i Finspång

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Logistiker - Efterfrågeplanerare till Servicedivisionen, Siemens i Finspång

Följ med på vår resa in i framtiden #Siemens

Bli del av en öppen och dynamisk arbetsplats där professionell och personlig utveckling står högt på agendan. Genom att göra hållbara energilösningar mer kostnadseffektiva, utveckla ny teknik för framtidens smarta industri och elektrifiera person- och godstransporter gör vi verklighet av vår vision om en hållbar värld. 

Vill du delta i den fortsatta utvecklingen av prognosdriven anskaffning? 
Servicedivisionen verkar i en tid av volymtillväxt och förändring med stora krav på lönsamhet och snabbhet.  Produkt- och variantfloran växer ständigt och ställer stora krav på utveckling av processer och verktyg för att säkra kundernas allt högre krav på ledtider, tillgänglighet och flexibilitet.  Med hjälp av data från Sälj- och Verksamhetsplanering (S&OP) ansvarar vi för behovsplan såväl som anskaffning av strategiska delar, för att på så sätt säkra tillgänglighet i en komplex global miljö med väsentliga supply- och demandutmaningar. 

Du kommer tillhöra Supply Chain Management, SCM, på Service och vara anställd på logistikavdelningen som består av 13 medarbetare. Förutom logistik finns, inom SCM, en taktisk- och en strategisk inköpsavdelning samt en avdelning för Sälj- och verksamhetsplanering. 

Utmaningen: 
Som efterfrågeplanerare ansvarar du för dimensionering och anskaffning av strategiska delar för att möta krav på tillgänglighet, kopplat till inspektioner och underhåll globalt.
Du har ett tätt samarbete med såväl S&OP som förrådsansvariga personer för att säkra delar till planerade inspektioner via prognosanskaffning, hantera in och utfasning av nya varianter samt optimera materialbehoven i SAP utifrån ett förråds- och behovsperspektiv.  Du jobbar även mycket nära marknadsorganisationen.
Du jobbar med fokus på flöden ”end to end” och skapar tvärfunktionella lösningar på komplexa logistikproblem för att bidra till ytterligare optimering av våra förrådsnivåer. 
Du koordinerar och driver utvecklings- och förbättringsprojekt kopplat till behovsdimensionering och prognosdriven anskaffning av strategiska delar, eller Service Supply Chain i stort. 
Du ansvarar för att mäta och rapportera relevanta KPI:er, samt analysera, riskbedöma och presentera tillgänglighetsaspekter för ledningsgruppen. 


Vem är du? 
Du har sannolikt jobbat ett antal år inom Supply Chain och har teoretisk såväl som praktisk erfarenhet av strategisk planering för att säkra och optimera servicegrad mot slutkund. 
Du tänker Supply chain, dvs har djup förståelse för kostnadseffektiv tillgänglighet där riskperspektiv i olika dimensioner tas hänsyn till. 
Du arbetar självständigt, strukturerat och målinriktat och har en god analytisk förmåga samt lätt för att se helheter och identifiera ”win-win”. 
Du har mycket god systemvana i SAP och Excel/Powerpoint, kan hantera stora informationsmängder och har lätt för att visualisera resultaten.
Du har universitetsutbildning med inriktning mot logistik eller motsvarande samt kommunicerar obehindrat på engelska, såväl i tal som i skrift.

Varför ska du jobba hos oss? 
Siemens ång- och gasturbiner ger världen värme och ljus!

Siemens är idag ett av världens största företag inom hälsovård, energi och industri. Tillsammans är vi ca 370 000 nyfikna och kompetenta personer i över 190 länder som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Läs gärna mer på Siemens.se.

På Siemens Sverige-karta är Finspång en av huvudorterna. Här, i östgötska Bergslagen, finns Siemens Industrial Turbomachinery som med sina ca 2 600 medarbetare tillverkar gasturbiner av världsklass. Här projekteras även kompletta kraftanläggningar för att producera elektricitet, ånga och värme. De egna turbinerna utgör hjärtat i hela konstruktionen. Turbinerna säljs även som drivkällor för kompressorer och pumpar, främst inom olje- och gasindustrin. För dig som slutkonsument innebär våra produkter bland annat lagad mat, varma duschar och tända lampor!

Ansökan
Tveka inte – skicka in din ansökan idag via www.siemens.se/jobb, id nr 184811, dock senast den 29:e december. 

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Finspång
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis