Inaktiv platsannons

Embedded SW Designer, Machine Safety, Kungsbacka

Om tjänsten

Kom till ABB och arbeta i ett team som strävar efter att skapa en framtid där innovativa digitala tekniker ger större tillgång till renare energi.

Är du en innovativ person med hög teknisk förståelse? Då kan vi erbjuda dig en utvecklande tjänst som mjukvaruutvecklare hos oss på ABB Jokab Safety i Kungsbacka.

Just nu står vi inför utmaningen att utveckla en ny plattform för nästa generations säkerhets PLC. Vårt unika Multimaster system behöver uppdateras med stöd för Predictive Maintence, stöd för fler fältbussar och snabbare access mot omvärlden. Detta kräver att vi anställer duktiga embedded-programmerare med kunskap inom kompilatorteknik, funktionell säkerhet och protokollhantering på både hög och låg nivå. Då systemet innehåller Windows-applikationer så är även kunskap in om detta område meriterande. Detta är ett gyllne tillfälle för dig som vill bredda din kunskap och/eller fördjupa dig inom funktionssäkerhet.

Jokab Safety är en del av enheten Control Products och erbjuder ett brett sortiment av produkter och lösningar för maskinsäkerhet. Enheten ingår i ABB: s affärsenhet Electrification. Vi erbjuder ett komplett program av säkerhetskomponenter, som gör det enkelt att bygga skyddssystem för personsäkerhet, från en enskild produkt till komplett installerade system för fristående maskiner eller hela produktionslinjer.

Välkommen till oss för att tillsammans bidra till en säkrare värld!

Dina ansvarsområden
 • Du kommer att fokusera på utveckling av säkerhetskritisk inbygga system för existerande och framtida produkter.
 • I din roll som mjukvaruutvecklare kommer du att utgöra en viktig del av kärnkompetensen på Jokab Safety.
 • Önskade kunskapsområden: C/C++, Pascal/Delphi, Python, PLC, ARM, GCC, GIT, TFVS, MISRA, LINT, KlockWork, Doxygen, Industrial Ethernet, CAN, Field busses, Scrum/Agile Development
 • Du delar ABB:s grundläggande värderingar kring säkerhet och integritet, vilket innebär att du tar ansvar för dina egna handlingar samtidigt som du känner ansvar för dina kollegor och affärsverksamheten.
Din bakgrund
 • Du förväntas ha en bred teknisk förståelse och förmåga att se potential i ny teknik som kan få våra säkerhetssystem att utvecklas och skapa nya och mer konkurrenskraftiga produkter.
 • Du har en civilingenjörsexamen och har minst 5 års erfarenhet inom strukturerad utveckling av SW för inbyggda system.
 • Har du arbetat med functional safety inom fordonsindustrin, medicinsk teknik, rymdindustrin eller industriell maskinsäkerhet är det extra meriterande.
 • Det är nödvändigt att du även har god förståelse för inbyggd HW samt att du inte är främmande för att jobba med standarder.
 • Vi söker en strukturerad och noggrann person som lägger stor vikt vid att genomgående leverera hög kvalitet i allt du gör.
 • Du är kundfokuserad och innovativ och har lätt för att ta till dig nya idéer och omsätta dem i ditt arbete.
 • Du har god social kompetens och kommunikativ förmåga som gör att du har lätt för att samarbeta med andra, men har även lätt för att ta egna initiativ och arbeta självständigt.
 • Du talar och skriver obehindrat på såväl svenska som engelska.

Publicerad den

30-10-2020

Extra information

Status
Stängd
Ort
Kungsbacka
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Kungsbacka | Produktion / Industri | Heltidsjobb (förstajobb)

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis