Inaktiv platsannons

Nationell Planerare med fokus stråkplanering i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Nationell Planerare med fokus stråkplanering. Vi vill ha din ansökan senast den 15 mars.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

Planerarrollen är bred och denna tjänst har inriktning på planering och koordinering av åtgärder på nationell nivå. Arbetet kommer att ske i team och du kommer att ha särskilt ansvar för järnvägsstråk och noder från Stockholm och söderut. 

I arbetet med planering och koordinering kommer det dels att vara fokus på att samordna planerade åtgärder gentemot varandra och dels att optimera genomförande av enskilda åtgärder utifrån ett helhetsperspektiv. Syftet är att åtgärderna ska kunna genomföras mer effektivt utan att vi ska störa trafiken mer än nödvändigt när de genomförs. För att uppnå detta behöver vi ha en god framförhållning i planeringen, samt ha en bra dialog med operatörer och andra externa intressenter. Resultatet utgör ett underlag till den mer kortsiktiga verksamhetsplaneringen och det årliga tågplanarbetet.

Tjänsten erbjuder en överblick av vad som sker på en bred nivå i Trafikverket, med stor möjlighet att delta i och påverka utvecklingen av infrastrukturen samt en stor variation av arbetsuppgifter.

Tjänsten omfattar hela Trafikverkets verksamhet och kräver god kunskap om verksamhet och mål och hur olika verksamheter samspelar med Trafikverkets totala mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 240 med inriktning teknik eller samhällsbyggnad, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har några års relevant yrkeserfarenhet inom området planering av fysiska åtgärder i järnvägssystemet.

Det är meriterande om du

  • har kunskap om planering av åtgärder på järnväg och trafikering på järnväg.
  • har förståelse för vad de transportpolitiska målen innebär.
  • har kunskap om Trafikverkets ekonomiska planeringsprocess.
  • har erfarenhet av att leda projektgrupper.
  • har goda kunskaper i Excel.

För att lyckas i rollen som Nationell planerare krävs en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Det är även av vikt att du som person drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar.

Vänligen ta del av intervjuort och intervjudatum under Övrig information.

Övrig information

I denna rekrytering kan urvalstest och arbetsprov komma att appliceras.

Placeringsort: Solna 

Intervjuort: Borlänge

Vi kommer att intervjua den 20:e och den 26:e mars i Borlänge.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-15

Publicerad den

24-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis