Inaktiv platsannons

Systemspecialist IT med fokus SQL Server ( DBA) i Borlänge

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Systemspecialist IT med fokus SQL Server ( DBA). Vi vill ha din ansökan senast den 13 mars.

Som Systemspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du att arbeta med drift och/eller förvaltning av SQL Server-databaser i större och komplexa miljöer. Här kommer du att bidra med teknisk kompetens kring de senaste versionerna av produkten. Du kommer att arbeta med drift och förvaltning av de databaser vi ansvarar för.

Exempel på uppgifter:

 • Drift och underhåll av befintliga databaser och miljöer
 • Uppgraderingar
 • Implementation, migrering och stöd i projekt
 • Komplex felsökning
 • Performance Monitoring och trendanalyser
 • Utveckla och underhålla rutiner för drift av databaserna
 • Automation av rutinbaserade aktiviteter

Beredskap kan komma att ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har en stark vilja att utvecklas och brinner för chansen att lära dig något nytt. För att lyckas med detta är du drivande, strukturerad och tar ansvar för ditt arbete. Du är en team-player och delar gärna med dig av din kunskap samtidigt som du är nyfiken och tar vara på kompetensen runt om dig. Du respekterar dina kollegor och har en stark vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra samt lyssna och lära.  Du tycker det är viktigt att bibehålla kunskap om trender och utveckling inom databasområdet. Du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö och hittar snabbt lösningar på uppkomna problem.

Vi söker dig som;

 • har flerårig erfarenhet av SQL Server ur främst drift – eller förvaltningsperspektiv
 • har erfarenhet som DBA
 • har erfarenhet av arbete med High Availability (HA) och Disaster Recovery (DR)
 • har erfarenhet av arbete med Performance Tuning, frågeoptimering, med hjälp av Performance Monitor, SQL Profiler och andra övervaknings- och felsökningsverktyg.
 • har kunskap gällande databasmodellering
 • har erfarenhet av att skapa förbättringar för både applikationer och tekniker
 • har högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig

Det är meriterande om du har;

 • erfarenhet eller kunskap av NoSQL
 • erfarenhet eller kunskap av Oracle
 • erfarenhet eller kunskap av MongDB
Övrig information

Möjliga placeringsorter är Borlänge och Göteborg. I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och gör Sverige närmare med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-13

Publicerad den

25-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Borlänge
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis