Inaktiv platsannons

Kundtjänsthandläggare/ Provförrättare i Järfälla

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Kundtjänsthandläggare/ Provförrättare. Vi vill ha din ansökan senast den 18 mars.

Som Kundtjänsthandläggare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att bidra i det viktiga arbetet med trafiksäkerhet.

Arbetsuppgifter

Förarprov är en enhet inom Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Just nu letar vi efter två kundtjänsthandläggare till vårt förarprovskontor i Järfälla som under våren 2020 kommer att öppna efter renovering med utökat tjänsteutbud. 

Du kommer att vara Förarprovs ansikte utåt och möta våra kunder i receptionen.

I arbetsuppgifterna ingår det att förrätta kunskapsprov både i grupp, individuellt och ibland med tolk. I samband med kunskapsproven genomför du ID-kontroller. Du hjälper även våra kunder vid fotografering för körkort och vid bokning av provtider. Exempel på andra arbetsuppgifter kan vara: 

 • hjälpa våra kunder vid fotografering för körkort och vid bokning av provtider
 • kontakta kunder via mail/ telefon vid ändringar i provbokningar
 • ge information, vägledning och rådgivning till kunderna i väntrummet
 • hämta och lämna Trafikverkets bilar på service/reparation

Som kundtjänsthandläggare möter du många olika kunder varje dag och ett professionellt kundbemötande är avgörande för att ge kunden bra förutsättningar. Våra kunder ska alltid känna sig välkomna, få tydlig information och de bästa förutsättningarna inför sitt förarprov.

Du arbetar enligt ett schema på Trafikverkets förarprovskontor i Järfälla. Öppettiderna är: måndag klockan 7.15 -18.00, tisdag-torsdag klockan 7.15-16.30, fredag klockan 7.15 -15.00. Ditt schema kommer att ligga inom dessa klockslag och utgöra 40 timmar i veckan.

Kvalifikationer

Vem är du?

För att lyckas och trivas i den här rollen ser vi att du har ett starkt kundfokus, god samarbetsförmåga och är flexibel. Du kommer träffa nya människor varje dag, därför är det viktigt för oss att du är kommunikativ och kan förmedla ditt budskap på ett tydligt och respektfullt sätt. Du är stresstålig, strukturerad och självständig i ditt problemlösande. Du känner dig trygg i din yrkesroll och hittar rätt förhållningssätt för alla jobbsituationer. Du har tydliga värderingar, skiljer på det personliga och professionella och räds inte att säga ifrån där det behövs. 

Vi söker dig som:

 • har en avslutad och godkänd gymnasieutbildning
 • är minst 23 år, vilket är lägsta ålder för att få förrätta kunskapsprov enligt Transportstyrelsens föreskrift om förordnande att förrätta prov
 • har minst ett års aktuell erfarenhet av arbete i reception/ kundtjänst/ informationsdisk på en större organisation, med frekventa personliga (face-to-face) kontakter och vägledning
 • har god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet
 • har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • har körkort för manuellt växlad bil. 

Det är meriterande om du:

 • har arbetat inom kundtjänst och/ eller reception på en statlig/ offentlig verksamhet
 • behärskar något av följande språk: arabiska, persiska, somaliska, tigrinja. 
Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Dessa skickas ut via mail strax fter sista ansökningsdagen. 

Intervjuerna är planerade till den 2, 6 och 7 april i Järfälla. 

 

#LI-DNI

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Hos Förarprov på Trafikverket bidrar du till att säkerställa trafiksäkerheten och miljömedvetenheten på Sveriges vägar. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Det är hos oss som drömmen om ett körkort och de möjligheter som det skapar kan förverkligas. Det är vi som gör så att alla kunder känner sig välkomna, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vi bidrar till att göra Sverige närmare för tusentals människor varje år.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-18

Publicerad den

27-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis