Inaktiv platsannons

Junior Säkerhetsspecialist i Solna

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Junior Säkerhetsspecialist. Vi vill ha din ansökan senast den 22 mars.

Som Junior Säkerhetsspecialist på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Rollen som specialist tillhör program ERTMS som ansvarar för införandet av ett EU-gemensamt signalsäkerhetssystem för hela Sveriges järnväg. För mer information, se www.trafikverket.se/ertms

Arbetsuppgifter

Som färdig säkerhetsspecialist arbetar du med frågor som berör trafiksäkerhet järnväg, elsäkerhet och byggarbetsmiljö. Du ingår i program ERTMS stab och är ett stöd till program-, projektledning, delprojekt och stödfunktioner gällande Trafikverkets arbetssätt i dessa frågor samt att du stöttar projektet i att efterleva beslutade arbetssätt och vid behov stödja i framtagandet av nya arbetssätt.

Vi erbjuder dig med rätt erfarenhet och personliga egenskaper möjligheter till kompetensutveckling inom ramen för anställningen.

I tjänsten som säkerhetsspecialist bidrar du till att projektet bedriver ett aktivt säkerhetsarbete genom att du bland annat

  • deltar vid bygg-och samverkansmöten samt medverkar vid och genomför byggherreuppföljning ute i fält och bidrar till rapportering och uppföljning av avvikelser, tillbud och observationer inom området.
  • är behjälplig vid framtagande och granskning av förfrågningsunderlag samt utvärdering av anbud.
  • medverkar i uppföljning och identifiering av projektets interna och externa utbildning och utbildningsbehov

Som stöd i din roll har du Trafikverkets ledning som driver att säkerheten kommer i främsta rummet - och vår gemensamma "nollvision" med Sveriges Byggindustrier. Du har även stöd av andra specialister, interna strateger samt centrala förvaltningar inom Trafikverket.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du har ett stort intresse för säkerhetsfrågor, har hög integritet och vill växa in i rollen som säkerhetsspecialist. Som person är du initiativtagande med en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du trivs med att arbeta med många frågor parallellt, både självständigt och tillsammans med andra. Du behöver även vara noggrann och strukturerad med en god förmåga att planera, analysera och att följa upp. Din kommunikation är tydlig vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.

Vi söker dig som

  • har en avslutad och godkänd, av oss bedömd relevant, gymnasieutbildning
  • har några års arbetslivserfarenhet från spårbunden trafik
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, har vana att arbeta i Officepaketet samt har B-körkort

Det är meriterande om du

  • har utbildning/kurser inom järnvägssektorn med inriktning mot trafiksäkerhet, elsäkerhet och byggarbetsmiljö
  • har erfarenhet från att ha arbetat med incidenthantering, säkerhetsstyrning och systematiskt säkerhetsarbete, gärna i bygg- och anläggningsbranschen
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) med anknytning till relevanta områden
Övrig information

Tjänsten innebär resor med övernattningar inom Sverige.

För att utföra arbete i spårområde krävs bland annat god syn och normalt färgseende, därav kan det bli aktuellt att genomgå hälsoundersökning om du går vidare i rekryteringsprocessen.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom Stora projekt leder vi Trafikverkets allra största investeringsprojekt . Vi arbetar med helheten - från planläggning och byggnation till färdig väg eller järnväg. Hela tiden med fokus på smarta lösningar och effektiv projektledning. Hos oss arbetar du med kollegor och olika intressenter, alla med sina kunskaper och erfarenheter, för att skapa hållbara transportlösningar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2020-03-22

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Solna
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis