Inaktiv platsannons

Sektionschef Logistik & Utlastning i Stockholm

Vill du växa med BillerudKorsnäs och tillsammans utmana konventionella förpackningar för en hållbar framtid? Här finns en spännande roll och möjligheten att bli en del av BillerudKorsnäs, en global aktör med stort hållbarhetsfokus på en växande marknad. BillerudKorsnäs omsätter 23 mdkr och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm. Vi är en global koncern med stark lokal förankring.

Om tjänsten

Vill du växa med BillerudKorsnäs och tillsammans ? Här finns en spännande roll och möjligheten att bli en del av BillerudKorsnäs, en global aktör med stort hållbarhetsfokus på en växande marknad. BillerudKorsnäs omsätter 23 mdkr och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm. Vi är en global koncern med stark lokal förankring.

Till produktionsanläggningen i Karlsborg söker vi en chef till sektion Logistik. Sektionen är en utökning av organisationen för att bättre kunna möta en ökad produktionstakt.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning bidrar med till verksamheten och välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Om tjänsten 
Produktionsanläggningen i Karlsborg är en världsledande tillverkare av säckpapper, formbart papper och kraftpapper avsedda för användare med höga krav på effektiva, kreativa och funktionella förpackningslösningar. Utöver det produceras även blekt pappersmassa. Produktionsanläggningen innefattar Sulfatfabrik, Upptagning samt applikationslaboratorier vilka erbjuder värdeskapande tjänster med fokus på att utmana det konventionella. Fabriken har en total produktionskapacitet om 350 000 ton/år och har totalt 400 anställda.

Logistik är en sektion inom avdelning Upptagning och har en viktig funktion för att finna logistiklösningar för att möta logistik och lagring mot en framtida produktionsökning. Vi erbjuder nu möjligheten att ta ett helhetsgrepp och forma logistiklösningen i Karlsborg med fokus på säkerhet, arbetsmiljö, effektivitet och ständiga förbättringar. I rollen som chef för Logistik rapporterar du till Avdelningschefen för Produktion Upptagning, tjänsten innebär personalansvar för totalt 11 medarbetare, 6 på utlastning, 2 produktionsplanerare samt 3 leveransplanerare och inbegriper samarbete och kommunikation med både externa och interna kontaktytor som BillerudKorsnäs Skog, Allocations managers inom papper och massa samt Produktionen i Karlsborg. Tjänsten är en tillsvidareanställning på dagtid och innefattar:

- Personalansvar för 11 medarbetare
- Driva strategiska frågor rörande logistik och utlastning
- Driva arbetsmiljörelaterade frågor med stort fokus på hälsa och säkerhet.
- Samordning och kommunikation kring logistik.
- Jobba med och utveckla logistiksystem

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning och/eller flerårig erfarenhet inom logistik, gärna i samordnande eller ledande befattning. Erfarenhet av produktionsplanering och från pappersindustrin är ett plus. Du har goda kunskaper inom ekonomi och behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Som person är du strukturerad och har ett lösningsorienterat och drivande arbetssätt. Du har ett strategiskt tänkande och ser till helheten. Samarbetsförmåga och samverkan är av stor vikt då sektionen har många kontaktytor såväl inom som utanför organisationen. Du har ett intresse för ledarskap och förmedlar information tydligt och lyssnar effektivt i kommunikationen med andra. Vi tror att ett genuint intresse för att utveckla medarbetare och leda i förändring är en förutsättning för att lyckas i rollen.

BillerudKorsnäs ramverk Sustainable Leadership innebär att man som ledare tar ett ansvar för sitt egna välmående och utveckling för att hålla i längden. Det handlar också om att bry sig och leda en säker arbetsmiljö. Du vill att dina medarbetare trivs, är trygga och upprätthåller en sund balans i arbetslivet. Du leder förändring och prestation och du drivs av att arbeta resultatinriktat för att säkerställa effektivitet och lönsam tillväxt på lång sikt. Du mår bra om dina medarbetare mår bra och vill därför skapa ett positivt och inspirerande arbetsklimat genom att utveckla en kultur som är rik på återkoppling där vi uppmuntrar varandra till att utvecklas både professionellt och personligt. Du kommunicerar effektivt för att alla ska förstå vår strategi och vårt fokus på kort och lång sikt.

Publicerad den

25-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis