Inaktiv platsannons

Empatisk och gemytlig Regionchef i Malmö

Siemens Financial Services is a global financing company within the Siemens Group. We create modern and flexible financing solutions for our partners and customers and we want you to help us!

Om tjänsten

Visste du att en genomsnittlig svensk spenderar 85-90% av sin tid inomhus - på arbetet, skolan, bilen, hemmet?

Hur upplever du det rum du sitter i just nu? Är det behaglig temperatur? Skulle du säga att du är trygg med att endas behöriga kan komma in? Hur fungerar brandlarmet om olyckan skulle vara framme? Vilken miljöpåverkan har just den byggnaden på vår omvärld och nästa generations framtid?

Dessa frågor ställer jag mig själv dagligen. Som ansvarig för Smart Infrastructure (SI RSS) är mitt mål, tillsammans med mina 576 kollegor, att säkerställa att våra byggnader blir smartare, tryggare och mer energieffektiva. Detta gör vi för att vi bryr oss. Vi bryr oss om varandra, vårt samhälle och våra kunder. I slutändan handlar det för oss att göra mer av de resurser vi har genom att digitalisera och i sin tur effektivisera byggnader. Smart infrastruktur helt enkelt. 

Då vår nuvarande general nu går vidare till nästa utmaning, söker vi en person som vill ta över stafettpinnen och fortsätta framgångsresan och ta regionen till nästa nivå. 

Branch Syd fördelas mellan Malmö, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Växjö och Kristianstad. Vi ser att du kan vara placerad på någon av orterna inom Branch Syd.

Utmaningen

Med en personalstyrka på 93 kompetenta medarbetare och en ledningsgrupp på sju chefer, driver de tillsammans det dagliga arbetet inom sälj, projektledning samt service och underhåll mot en stark och mycket nöjd kundbas. 

I denna roll kommer du att ha främsta ansvaret för att framtidsbilden är så tydlig, att varje chef och medarbetare driver sitt dagliga arbete så friktionsfritt som möjligt mot vår vision och gemensamma mål. Vi står inför en mäktig digitaliseringsresa med oanade möjligheter där vi transformerar vårt dagliga arbete inom brand, säkerhet, styr/regler och energi för att möta våra kunders framtida krav redan idag.  

Till din hjälp har du - förutom din lokala och erfarna ledningsgrupp, även stöttning av ledningsgruppen för RSS Sverige, där du kommer att vara en självklar och efterlängtad medlem. Med full P&L ansvar och all mitt och kollegornas förtroende från start, hoppas vi ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas med uppdraget.

Är vi rätt för varandra?

För att trivas i denna roll behöver du, precis som rubriken avslöjat, vara empatisk samt mångsidig och anpassningsbar. I denna roll kommer din input behövas i frågor som är högt och lågt, strategisk såväl som operativt. Här är några scenarion som du kommer ställas inför som Branch manager:

  • Du kommer i ett möte sitta med övergripande, strategiska frågor gällande vår digitala blue print, för att i nästa stund tackla frågor kring debiterbar tid och arvoden till en specifik kund.

  • Du kommer i vissa sammanhang behöva vara den kreativa kraften som utmanar och driver förändring, medan du i andra sammanhang är personen som drar i handbromsen och säkerställer att verksamheten går åt rätt håll på alla nivåer.  

  • Vissa dagar kommer du stå på barrikaden och inspirera dina medarbetare till den resa vi är på väg mot, men de flesta dagar kommer du vara den som finns med i bakgrunden och ställer frågorna som leder till att gruppen själva kan komma fram till bäst väg framåt.

Tack vare din senioritet och fleråriga erfarenhet inom ledningsarbete, försäljning och chef över chefer har du hittat en balans på hur du ska anpassa ditt ledarskap för att effektivt nå mål och resultat via delegering och uppföljning.  

Visst underlättar det både för oss och dig själv om du har erfarenhet av att arbeta inom entreprenads- eller servicebranschen, men vi värdesätter även högt erfarenheter och nya insikter från andra branscher och verksamheter som kan utveckla oss vidare.

Oavsett om du kommer från vår bransch eller ej, kommer vi att se till att du får en gedigen introduktion och utbildning i den komplexa värld Siemens består av. Alltifrån våra produkter, tjänster och kunder, till vår kultur och värderingar som gör oss till den fantastiska bolag vi är idag.

Med dessa sista rader hoppas jag att jag har fångat ditt intresse och att du vill vara med och driva Branch Syd in i framtiden. De frågor som annonsen har väckt vill jag gärna besvara. Ring eller SMS: a mig så kan tar vi det därifrån.

Må gott så länge och hoppas vi hörs!

Vänligen,
Johan Granton, ansvarig för SI RSS Sverige

Om Siemens

Tillsammans är vi ca 350 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb. Vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Sök tjänsten så snart som möjligt och senast den 23 mars 2020.

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis