Inaktiv platsannons

Är du vår nästa Junior Business Controller? i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Inköp ansvarar för inköp av produkter och tjänster till Scanias samtliga enheter i världen. Det globala inköpsansvaret är centraliserat till Södertälje. Inköp har idag totalt fem inköpsfunktioner, tre som ansvarar för inköp av direktmaterial till Scanias lastbilar, bussar och Industri & Marinmotorer samt två inköpsfunktioner som bland annat köper in reservdelar och indirekt material. Parallellt med detta så leder Scania utvecklingen av stora gemensamma projekt inom TRATON så tjänsten på inköp innebär en chans att få vara med och ta del av utvecklingen inom Scania men även inom hela TRATON.

Nu har du chansen att söka ett spännande jobb som Junior Business Controller inom Scanias inköpsfunktion. Om du vill vara med och arbeta i en dynamisk, omväxlande och internationell miljö med drivna arbetskollegor så är du rätt person för jobbet.

I rollen kommer du att bli väl insatt i såväl linjearbete som projektarbete inom ekonomifunktionen på inköp. Du kommer att agera högra handen åt gruppchefen och kommer att supportera avdelningarnas business controllers. En av de största och mest spännande utmaningarna inom ekonomi på Scania just nu är omställningen till mer automatiserade och digitala arbetssätt. Det spänner över allt från processer till system och ska i slutändan ge mer tid åt verksamhetsstöd och mindre tid åt sifferskyfflande.

Din ledare
Jag har ansvarat för Business Controller teamet på inköp i snart tre år. Idag består min grupp av 6 business controllers med en bra spridning avseende både ålder, kön och bakgrund. Det är med nöje som jag leder denna grupp som jobbar resultatinriktat och som ständigt drivs av att nå uppsatta mål. I mitt ledarskap utgår jag från att mina medarbetare vill utvecklas, göra sitt bästa och bidra till gruppens kort- och långsiktiga mål. Vi är ett starkt team som gemensamt löser de utmaningar vi stöter på samtidigt som vi har roligt på jobbet.

Dina arbetsuppgifter

  • Delaktig i bokslut-, prognos- och investeringsprocessen. Konsolidera och analysera siffror samt löpande processförbättringsarbete,
  • Leda projekt kopplade till OPEX, investeringsprocess och material kostnad,
  • Delaktig i tvärfunktionella projekt med Scania Financial Processes Centre (SFPC), Corporate Control etc.
  • Driva förbättringsarbete inom tex. Power BI, RPA.
  • Supportera i ad-hoc uppgifter. 

Din profil

Du har en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning. Det är meriterande med erfarenhet från inköp och/eller redovisning men inget krav. Vi lägger stor vikt vid att du har ett genuint systemintresse såsom goda kunskaper i Officepaket. Det är även en fördel om du kan Power BI och/eller RPA, då digitalisering är ett av våra fokusområden i årets strategiska plan. Då du kommer att ha kontaktytor mot stora delar av inköpsorganisationen är det viktigt att du är en person som har lätt för att skapa relationer samt tar aktivt initiativ i sociala sammanhang. Andra egenskaper som är meriterande är att du är strukturerad i ditt arbete och kan planera ditt arbete självständigt för att kunna hantera flera leveranser parallellt. Flexibilitet är också en egenskap som vi värdesätter. Du är terränggående i olika miljöer och har lätt att ställa om mot nya förutsättningar. Du trivs i en arbetsmiljö där det emellanåt är ett högt arbetstempo.

För att trivas i vår grupp så ser vi gärna att du är en positiv person som bidrar till en god gruppsammanhållning. God engelska är ett krav då miljön är internationell.

Men nog om oss – vi skulle gärna vilja höra mer om dig! Redo för en ny karriär? För rätt person finns det stora utvecklingsmöjligheter inom gruppen. Skynda dig att skicka in din ansökan, utmaningen väntar runt hörnet!

För ytterligare information kontakta:

Martina Isaac, Group Manager Business Control, tfn 08-553 714 17

Enisa Muhic, Controller and analyst, tfn 08-553 80 956

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis