Inaktiv platsannons

Fältprovsingenjör med kunskap inom inbyggda system i Stockholm

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Lockas du av att arbeta med helhet och teknisk bredd och samtidigt få möjligheten att möta kunderna som kommer att dra nytta av vår nya teknik? Trivs du dessutom i en internationell miljö där du får möjlighet att knyta nya kontakter, då kan en roll som fältprovsingenjör vara rätt!

YDVF ansvarar för fältprov hos Scania, vilket innebär att vi sätter ut fordon hos kunder som nyttjar dem i deras verkliga transportuppdrag.

Gruppen har såväl välutvecklade metoder som processer och består till stor del av erfarna medarbetare med stor spridning i ålder.

Vad blir dina arbetsuppgifter?

Rollen som fältprovsingenjör innebär frekventa möten med våra slutanvändare såväl inom som utanför Sveriges gränser. Vid dessa möten samlar vi på oss viktig information, både rörande projekt och ur ett helfordonsperspektiv, där vårt uppdrag är att sprida denna kunskap inom R&D.

Det typiska arbetet för en fältprovsingenjör initieras med analys av ett provuppdrag varvid planering och kontakt med verkstad och chaufförer tar vid. Utöver detta ansvarar fältprovsingenjören också för att driftsätta fordonet, skriva avtal, följa upp och rapportera prov samt hålla fordonen uppdaterade inom både mjuk- och hårdvara för att till slut avsluta och hämta hem dem för avslutande djupare analys.

Vi följer våra fordon noga under proven så att vi regelbundet kan rapportera valideringsstatus inom berörda områden såsom tjänster, system och komponenter.

En viktig del i rollen är också att vara med och aktivt bidra i vidareutveckling av de väl fungerande processer och metoder som redan finns.

Det finns leveranser, ofta presentationer och resultatsammanställningar, inom gruppen som vi gemensamt ansvarar för och turas om att utföra.

Din profil?

  • Vi söker dig som har ett intresse och driv att sätta dig in i ny teknik och nya system. Du kommer ha nytta av ett praktiskt handlag och god produktkännedom samt ett intresse för helfordonsfrågor.
  • Behov finns av teknisk högskoleutbildning eller annan motsvarande dokumenterad erfarenhet, vilken även kan komma från att ha arbetat som fordonsmekaniker under flera år.
  • Som person har du nytta av att vara driven och analytisk.
  • Du behöver vara strukturerad, serviceinriktad och kunna få saker gjorda.
  • Eftersom du kommer ha direktkontakt med många medarbetare och kunder både i Sverige och internationellt så måste du ha lätt för att samarbeta och känna dig bekväm i att tala och skriva på svenska och engelska, kan du dessutom ett tredje språk så är det bra.
  • Arbetslivserfarenhet inom utveckling av inbyggda system samt hybrid och/eller elektrifiering av tunga fordon är meriterande.
  • I arbetet kommer du att behöva ha körkort för tunga fordon. Körkort och inte minst körvana är något vi gärna ser att du redan har, saknas körkort är det dock sådant vi kan lösa här.

Vad vi kan erbjuda dig utöver alla förmåner ett arbete på Scania innebär, är ett jobb där du till stor del kan vara med och påverka din egen vardag. Du kommer att komma såväl vår gemensamma produkt som våra slutanvändare nära inpå. Du kommer också att få en mycket god helhetsförståelse för fordonet, se det i verklig i drift och få möjlighet att lära känna Scania även utanför Södertälje. En förutsättning för att kunna verka i rollen, men även trivas i den, är att du kan vara på resande fot en handfull nätter i månaden, emellanåt med kortare varsel. Har du tidigare erfarenhet av vad det innebär att ha en resande tjänst är det bra.

För mer information?

Hör gärna av dig till: Daniel Jerneborg, Gruppchef, 08 553 504 66,

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis