Inaktiv platsannons

Lastbilssäljare Scania Sverige AB - region Syd i Helsingborg

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Om tjänsten

Scania Sverige AB är ett bolag inom Scaniakoncernen, och distributör för Scanias produkter och tjänster på den svenska marknaden. Scania Sverige ansvarar för ett brett produkt- och tjänsteutbud inklusive försäljning och service via ett återförsäljarnät med 90-talet Scaniaanläggningar och 2 000 medarbetare, varav drygt 600 personer i den egna återförsäljarverksamheten i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Kungens Kurva. 2019 registrerade Scania Sverige 6 652 tunga fordon samt 146 Scaniabussar och blev med det marknadsledare på den svenska marknaden med 44,2%.

Vill Du vara vårt ansikte utåt? Du får representera ett av världens starkaste varumärken, stolta och krävande kunder är din vardag. Tillsammans med övriga i teamet fortsätter vår och din utveckling som Säljare av nya lastbilar och tillhörande tjänster.

Vi söker nya medarbetare till vårt säljteam i region Syd 
 
Arbetsuppgifter
Din roll som säljare är att på bästa möjliga sätt marknadsföra och representera marknadens starkaste varumärke här och nu. Du kommer att arbeta strategiskt med ett antal kunder i ett dedikerat distrikt men även delta i utveckling av våra processer och strategier.

Din lyhördhet och vilja att förstå kunden och kundens affär är viktig för att ta fram kostnadseffektiva lösningar med hög kvalitet och rätt kundanpassning. Vårt arbete är att hjälpa våra kunder att bli de mest lönsamma i branschen och för att lyckas med det krävs att du har vana och intresse av att hantera långsiktiga kundkontakter samt att bygga relationer. Du ansvarar för att ta fram alla detaljer och hålla ihop allt som krävs för att presentera ett komplett affärsupplägg för kunden. 

Din profil
Du har gedigen erfarenhet av relationsbyggande företagsförsäljning gärna inom tung fordons industri med tekniskt kompetens har du dessutom erfarenhet av tjänsteförsäljning är det en fördel. Du kommer att få utlopp för ditt teknikintresse.

Du är van arbeta proaktivt och att hantera komplexa affärer med långa säljcykler och långsiktiga affärer. Du arbetar fram och håller ihop alla detaljer för att skapa ett komplett affärsupplägg till kund. Du är ansvarsfull, van att formulera mål och nå resultat.

Du är affärsmässig med verbal förmåga, öppen attityd och har ett respektfyllt bemötande. Du vet även att din positiva inställning kan lösa knepiga situationer när man sätter kunden i fokus.

Som person är du positiv och entusiasmerande lagspelare samt har en stark drivkraft och tycker om att ta initiativ och gillar förändringar. Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater. Ordning och reda är självklarhet för dig eftersom du är van att leverera.

Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse.

Du talar och skriver obehindrat svenska, samt har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
B-behörighet är ett krav, har du även C-behörighet är det mycket meriterande och D-E är ett extra plus.

Vi erbjuder
Trivsam arbetsmiljö och ett team av kompetenta och trevliga arbetskamrater som hjälper dig att växa  med uppgifterna. 
En personlig utvecklingsplan med såväl praktiska som teoretiska utvecklingssteg samt möjlighet till vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.   
Tjänsten är på heltid med placering i Helsingborg och vi välkomnar både kvinnliga och manliga sökanden.
 
Ytterligare information
Välkommen att kontakta Magnus Carlsson ÅF-chef tfn 010-706 66 72.

Publicerad den

26-01-2021

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis